Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Takhle jsem ho vystřelit ještě neviděl, řekl k brance Ghaliho trenér Slovanu Kozel

Liberečtí fotbalisté v zasněženém zápase porazili Mladou Boleslav 2:1, obě branky vstřelil Ahmad Ghali, pro kterého to přitom byly první trefy v české lize. Trenér Kozel mladého hráče po utkání chválil a pozastavil se i nad zakončením, které předvedl při druhé brance.

Jaké bylo utkání s Boleslaví?
Dosáhli jsme velmi cenného a důležitého vítězství. Nevěděli jsme, co s námi udělá pauza. Do utkání jsme dobře vstoupili a dostali se do vedení. U rohu jsme zaspali a bylo vyrovnáno. Boleslav pak byla jasně lepší. Ke konci půle jsme se zlepšili. Druhá půle byla se sněžením na hranici regulérnosti. Naštěstí Ghali dal gól, trefil to nádherně. V závěru to bylo o tom, jesti přežijeme nákopy Boleslavy.

Napadlo by vás ráno, že zápas dvěma góly rozhodne Ghali, který dosud nedal ani jeden ligový gól.
Nenapadlo. Ghali podává už delší dobu dobré výkony. Pomáhal nám v přípravné fázi, v zakončení měl problém. První gól byla hezká akce a dobře to zavřel. Druhý gól musím říct, že jsem ho asi takhle vystřelit neviděl.

Je produktivita tím důvodem, co mu chybí do naprosté špičky?
Určitě. I proto jsme mu našli místo na lajně. Nedělá mu problém tahat devadesát minut nahoru dolů. I proto má k bodům dál.

Velká trojka hraje podobným stylem, jako Liberec. Nebojíte se, že na sebe upozornil takovým způsobem, že by mohl v zimě odejít?
Tady je to vždycky tak, že když hráči hrají dobře, tak se jim nebrání odejít. Musí to ale být výhodné pro obě strany. Svým způsobem je pro nás vyznamenání, že o naše hráče je zájem.

Jak z vašeho pohledu kouše podmínky, jaké byly dnes, tedy zima a sníh?
Přiznám se, že jsem netušil, že budeme hrát na sněhu. Evidentně mu to nevadilo. Je lehkonohý. Už tu pár zim zažil. Horší je to u Okoha, ten vidí sníh poprvé v životě (úsměv).

Jak se projevuje v kabině? Umí velmi dobře anglicky.
Je tu už celkem dlouho. Už ví, že si vybojoval místo, cítí, že je pro tým důležitý. Ale je to tišší kluk, moc se v kabině neprojevuje. Charakterově je úplně v pořádku a v hlavě to má dobře nastavené.

Jste ve velmi dobré formě. Čemu to přičítáte?
Vždycky říkám, že z dlouhodobého hlediska je fotbal spravedlivý. V těch šesti zápasech, když jsme nevyhráli, některé zápasy nebyly špatné. Nevyrovnanost mužstvo provází, pracujeme na tom, aby propad nebyl tak dlouhý. Chceme to udržet až do konce podzimu, aby na jaře bylo o co hrát.

Nemáte obavu, jak bude vypadat hřiště?
Obavu mám, tu jsem měl i dneska dopoledne. Bál jsem se, že to zoráme stejně jako Jablonec, který takhle hrál s Příbramí a pak se tam do jara nedalo hrát. Ještě nás čeká Zlín.

Na sociálních sítích jsme viděli že se hrabel chopil i realizační tým. Přispěl jste také?
Přispěl (úsměv). Bylo to dané tím, že šest zaměstnanců dělalo hodinu půl hřiště. Tak jsme řekli, že jim pomůžeme. Věřili jsme tomu, že se nám to třeba vrátí v zápase.

Během druhé půle se dvakrát přerušovala hra. Je to pro vás komplikace?
Komplikace je to spíš pro hráče, kteří jsou zahřátí a zůstanou stát. Vyrovnali jsme se s tím, měli jsme čas říct taktické pokyny.

Viděli jsme ta i nějaké žluté a červenou kartu pro lavičky. Byl to hodně emotivní zápas?
U nás byla reakce na neodpískaný faul, u soupeře to byl vstup do hřiště, jestli se nemýlím. Bylo to nervózní, hrálo se o výsledek do poslední minuty. Myslím ale, že to nepřekročilo mez.

V nominaci chyběl Doumbia. Co s ním je?
Má natržený postranní vaz v koleni. Pracuje na návratu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, ghali, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takhle jsem ho vystřelit ještě neviděl, řekl k brance Ghaliho trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.