Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kozel po kanonádě mluvil o hracích termínech. Diváci v tomto počasí nepřijdou, mrzí ho

Liberec odehrál se Zlínem atraktivní utkání. Jenže teplota v Liberci opět klesla pod nulu a hrálo se na velmi těžkém terénu. Tisícovka diváků přesto viděla osm branek a mnoho pěkných kombinací domácích. Libereckého trenéra Kozla tak po utkání mrzelo, že se nehraje raději v lepším počasí.

Jak hodnotíte utkání se Zlínem?
Na to, jaké je počasí a terén, tak pro diváky to mohlo být atraktivní utkání, padlo osm branek. Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Když jsme dali druhou branku, začali jsme si myslet, že to dohrajeme a začali vymýšlet blbosti a nakonec inkasovali. I úvodu druhé půle byl pasivní. Strašně důležitý byl gól na 3:1, pak byla pasáž, kdy jsme hráli velmi dobře. Závěr jsme ale nehráli dobře dozadu a inkasovali jsme laciné branky, což mě trochu mrzí. Vítězství ale bylo zasloužené, potřebovali jsme potvrdit minulé výsledky.

Nehrál Filip Prebsl, nahradil ho Marios Pourzitidis s bilancí 1+1, jak se vám líbil?
Dal třetí gól, který byl velmi důležitý pro vývoj zápasu. Ve hře měl věci, kterými jsme úplně spokojení nebyli, ale vykompenzoval to těmi body a přispěl k výkonu týmu.

První gól dal Jan Žambůrek. Jak jste spokojen s ním? Možná právě body bylo to jediné, co mu scházelo?
Bavíme se o tom a chci, aby se do koncovky dostával. Opět se ukázala síla týmu, góly dali jiní hráči než útočníci. Oba dva střeďáci dali branku ze hry. Ukázala se šířka kádru.

Ta se ukázala i tím, že nehrál od začátku Ahmad Ghali, což možná leckoho překvapilo. Byl to taktický prvek?
Nebyl, byl celý týden nemocný, z tohoto důvodu nehrál.

Co jste říkal na trávník?
Zaplaťpánbůh to bylo vlhké a míč klouzal. Díky tomu se dalo hrát i po zemi. Horší je, že se na trávu nedostaneme v rámci tréninkového procesu. Naposledy jsme na trávě byli při zápase s Boleslaví. Z toho jsem měl trochu obavy, ale přizpůsobili jsme se rychle.

Není vám líto, že už podzim končí?
Ještě máme dva zápasy, to není tak málo. Spíš si myslím, že by se zápasy měly hrát v momentě, kdy je k tomu počasí a kdy je dobrý povrch. Hraje se pro diváky a v tomto počasí moc nepřijdou. Jsem rád za ty, co přišli. Doufám, že jsme je uspokojili a budu se těšit, až budeme hrát v lepším počasí.

Říkal jste, že branky inkasované v závěru byly laciné. Nezdálo se vám ale, že nemusely platit?
Defenzivně jsme soupeři nedovolili tolik, že by měl nějaké gólovky, i první gól byl laciný – prohraný souboj nezajištěný a střela z velkého úhlu. U druhé branky byl nedůraz. Byl tam souboj, možná mohl být odpískaný faul. Doufám, že kdybychom nevedli tak jasně, tak se takové situace vůbec nestanou. U penalty to ruka byla, i když ne výrazná, penalta se za to ale písknout dá.

Minule vám byl odložený zápas, přivítal jste toto rozhodnutí?
Viděli jsme, že některé zápasy se v tom počasí hrály. Já jsem jednoznačně pro to, aby se zápasy hrály v počasí pro něj určené. Terén je třeba připravený, ale hlediště zasypané sněhem. Jsem spíš pro, aby se už teď nyní nehrálo a v lepší počasí se hrálo klidně dvakrát týdně. Chápu, že jsou kluby, které hrají evropské poháry, pro ně je to těžší. Říkal jsem si, jestli by se dohrávka s Bohemkou nedala odehrát na jaře a našel jsem šest týdnů, kdyby to šlo a kdy by to bylo na lepším povrchu a v lepším počasí než teď ve středu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, zlín, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Hlavně že jim to tam spadlo,můžou být spokojení!

Neděle, 10. prosince 2023, 12:44Odpovědět

Kozel po kanonádě mluvil o hracích termínech. Diváci v tomto počasí nepřijdou, mrzí ho  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.