Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Bohemians nevyužili přesilovku a s Libercem remizovali bez branek

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v dohrávce 17. kola první ligy s Libercem bez branek. Hosté hráli od 58. minuty bez vyloučeného Ahmada Ghaliho, ale Pražané přesilovku nevyužili.

Severočeši v nejvyšší soutěži posedmé za sebou neprohráli a na osmém místě tabulky si udrželi tříbodový náskok na deváté "Klokany". Bohemians zvítězili v jediném z posledních šesti kol. V původním termínu na začátku prosince se zápas nehrál kvůli sněhové kalamitě a nezpůsobilému terénu.

Liberečtí zvítězili ve třech z předchozích čtyř kol a dobrou formu potvrzovali i v Ďolíčku. V první půli byli aktivnější a měli více nebezpečných šancí. Po čtvrthodině hlavičkoval Purzitidis a radost z druhé branky v druhém utkání po sobě mu zkazil gólman Jedlička.

Chaluš poté zamířil nad a v 27. minutě se neprosadil ve velké možnosti ani Kulenovič, proti němuž znovu zasáhl domácí brankář. Jedlička za chvíli vyrazil i Tuptův pokus a zakročil také proti Frýdkově centru z rohového kopu, který se překvapivě snášel mezi tyče.

Ráz utkání změnila situace z 58. minuty. Ghali v souboji nešetrně udeřil Berana a rozhodčí Volek ho po druhé žluté kartě vyloučil. Bohemians v přesilovce získali převahu, ale v koncovce se jim nedařilo. V 74. minutě brankář Slovanu Bačkovský zblízka vychytal střídajícího Puškáče.

Na bývalého gólmana Bohemians si v 88. minutě nepřišel ani technickou střelou další čerstvý hráč Jánoš. Domácí záložník poté o kousek minul. Na opačné straně pak mohl nečekaně rozhodnout po brejku Kulenovič, ale ani on nemířil přesně.

Ve vzájemných ligových zápasech popáté za sebou bodoval hostující tým. Liberec na stadionu Bohemians v Ďolíčku v posledních třech duelech neinkasoval, ani v osmém venkovním utkání této sezony nejvyšší soutěže ale nezvítězil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky fotbal, 1. liga, 17. kolo, Bohemians 1905, Slovan Liberec

Fotbalisté Bohemians nevyužili přesilovku a s Libercem remizovali bez branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.