Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rozhodčí měl mít trochu cit, mrzela Kozla červená pro Ghaliho. Tým jinak chválil

Slovan na Bohemce odehrál dva rozdílné poločasy. V tom prvním měl hned několik dobrých šancí a mohl jít do vedení, ve druhém byl vyloučen Ghali a hosté se museli především bránit. Podle trenéra Kozla bylo vyloučení přísné, svůj tým ale chválil, jak se s hrou v oslabení vyrovnal. „Bohemka měla jednu šanci,“ řekl po utkání.

Jak hodnotíte remízu na Bohemians?
Byl to bojovný zápas. Domácí vsadili na agresivitu a nakopávané míče. Deset patnáct minut jsme s tím měli problém. Chtěli jsme hrát fotbal, ztráceli jsme míče a komplikovali si to. Do žádné šance jsme ale domácí nepustili. Od patnácté minuty jsme byli fotbalovější, první poločas jsme byli lepší a měli jsme dvě tutové šance, které jsme neproměnili. To byl důvod, proč jsme zápas nezvládli vítězně. Pak se zápas zlomil červenou kartou, která určila ráz zápasu. Ale i v deseti jsme to zvládali slušně domácí měli jednu šanci, kdy nás Hugo Jan Bačkovský podržel. Kromě nějakých závarů jsme je ale do ničeho nepustili a bod jsme si zasloužili. To, že jsme dohrávali v deseti už bylo těžší jít si pro vítězství.

Je to pro vás zisk, nebo ztráta? Na vítězství jste měli, ale nakonec dohrávali o deseti.
Cením si toho, že od šedesáté minuty jsme to zvládli, jak jsme to zvládli. Do vyloučení jsme určitě mysleli na vítězství. Zvládli jsme ale i oslabení, Bohemka si za celý zápas vytvořila jednu šanci. Otázka je ta červená karta v kontextu toho zápasu, jaké tam jsou zákroky a souboje, co je na žlutou a co není. To mě samozřejmě trochu mrzí.

Jak tedy vidíte to vyloučení Ghaliho?
Druhá žlutá je velmi přísná, podobných zákroků tam bylo plno a žlutou oceněné nebyly. Myslím si, že rozhodčí by měl mí trochu cit, že když pouští zákroky, které na žlutou můžou být, tak tohle byl jeden z nich.

Jste sedm kol bez porážky, co na to říkáte a věříte, že sérii prodloužíte i v Pardubicích?
Víme, že nás nečeká lehký zápas, Pardubice nehrály čtrnáct dní a je to pro ně velmi důležité utkání. My hráli ve středu v šest večer a v sobotu hrajeme zase. Bude to pro nás velmi těžké, ale je to fakt a musíme se s tím vyrovnat a budeme chtít uspět.

A co série sedmi zápasů bez prohry?
Za tu jsme samozřejmě rádi, ale zase máme sérii bez výhry venku. To je náš cíl do konce podzimu a o to se budeme snažit i v Pardubicích.

Hugo Jan Bačkovský mluvil o speciální motivaci, kterou jste si dali do konce podzimu. Můžete prozradit, o co šlo?
Je toho víc. Stále se snažíme kluky motivovat a jestli to má pozitivní dopad na mužstvo, tak je to v pořádku, to se ale ven neříká (úsměv).

Jak hodnotíte jeho výkon a výkon celé obrany, která oslabení ustála?
Se Zlínem jsme dostali tři branky, udělali jsme jednu změnu, věděli jsme, že Bohemka bude hrát nakopávané míče a může se dostat před svým kotlem do tlaku. Chtěli jsme tam mít výšku a v těchto situacích jsme obstáli velmi dobře. Spíše jsme měli problém v začátku s výstavbou hry a párkrát jsme si to zkomplikovali. Defenzivu jsme zvládli velmi dobře, apelovali jsme na to. Jsem rád, že jsme se vrátili k poctivosti, která nás zdobila dříve.

A Bačkovský?
Hugo naskočil ve chvíli, kdy se nám tolik nedařilo a od té chvíle jsme neprohráli. Chytá velmi dobře a pomáhá nám v rozehrávce.

Liberec na Bohemce potřetí v řadě neinkasoval, čím to podle vás je?
Říkali jsme si to na přípravě na zápas, že se musíme vyrovnat Bohemce v důrazu a agresivitě a nedáme jim prostor za obranou. Máme i velmi pracovitý střed hřiště.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians

Rozhodčí měl mít trochu cit, mrzela Kozla červená pro Ghaliho. Tým jinak chválil  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.