Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Změní Slovan majitele? Karl se měl dohodnout s mladým podnikatelem Ondřejem Kaniou

Liberecký Slovan po letech zřejmě změní majitele. S touto informací přišel server inFotbal.cz. Klub má od dosavadního šéfa Ludvíka Karla odkoupit mladý podnikatel Ondřej Kania. A podle inFotbalu už se řeší i plány na investice nebo návrat Jana Nezmara do klubu.

„Všechny administrativní náležitosti jsou prakticky hotové. Ještě před Vánoci by mělo dojít ke klíčovému podpisu potřebných smluv,“ uvedl portál inFotbal.cz.

Ludvík Karl a jeho Preciosa klub vlastní od devadesátých let, kdy ho zachránil a během let z něj udělal špičkový český tým. Slovan se pod jeho vedením může pyšnit třemi tituly, dvěma domácími poháry a mnoha účastmi v evropských pohárech. V posledních letech se ale stále častěji spekulovalo o tom, že v případě dobré nabídky by se Karl prodeji nebránil.

A to se stalo zřejmě právě teď. Novým majitelem se má stát teprve třicetiletý Ondřej Kania, výkonný ředitel společnosti Consilium. Ta je zřizovatelem sítě amerických škol v Česku, Španělsku a Chorvatsku. Podle informací Motejlek.com se ale chystá většinový podíl ve firmě prodat, a i to by ho tak mohlo spojovat se Slovanem.

Během dne se objevila také informace ve změnách v budějovickém Dynamu. I to by zřejmě mělo změnit majitele.  A podle dobře informovaného zdroje Drbny se Kania zajímal také právě o Dynamo. Nakonec ale zřejmě vyhrál klub ze severu Čech.

Fanoušci Slovanu jistě rádi uslyší, že se mluví o velkých plánech na posun klubu zpět mezi českou špičku. Objevilo se i jméno úspěšného sportovního ředitele Jana Nezmara, který by se měl od příští sezony do Slovanu vrátit. Nyní působí u Bílých Tygrů.

Drbna se obrátila i na samotný klub, ten ale v tuto chvíli případný prodej komentovat nebude.

Podle informací inFotbalu se prodej klubu skládá z několika etap, po podpisu klíčových smluv by měla vzejít v platnost opce k finálnímu odkupu. Ta by pak měla být aktivována po konci aktuální sezony v květnu příštího roku. Už o zimy by ale měl nový majitel mít vliv minimálně na přestupovou strategii.

Karl ale podle serveru z libereckého fotbalu úplně neodejde. Údajně si ponechá minoritní část.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec a TOP09

Štítky slovan liberec, fotbal, kania, majitel, karl

Změní Slovan majitele? Karl se měl dohodnout s mladým podnikatelem Ondřejem Kaniou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.