Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nizozemec Kok poprvé za áčko Slovanu: Z prohry jsem zklamaný

Jedenadvacetiletý nizozemský útočník Olaf Kok se během podzimu dokázal z B-týmu Slovanu prosadit do áčka, za které stihl v posledním utkání roku odehrát i první minuty. Po prohře v Pardubicích se v něm ale praly protichůdné pocity – z odehrání prvních minut měl radost, zklamala ho ale týmová porážka.

„Samozřejmě jsem šťastný, že jsem si mohl připsat své první minuty v lize, a že jsem si získal důvěru trenérů. Ale prohráli jsme a kvůli tomu jsem zklamaný,“ řekl po utkání.

Mladý útočník by se chtěl v kádru áčka udržet i na jaro. „Hodně a tvrdě trénuji, samozřejmě si někdy i odpočinu, ale chci být připravený. Doufejme, že se mi podaří v budoucnu nasbírat další minuty na hřišti i tréninky s A-mužstvem, abych se mohl rozvíjet, zlepšovat se a stát se hodnotným pro tým,“ uvedl.

Na jeho první start za A-tým Slovanu hned po zápase reagovala i hráčova rodina. „Viděl jsem, jak moje přítelkyně něco přidala do rodinného chatu. I můj táta mi něco psal... Určitě budou šťastní. Ještě jsem si to ani nestihl přečíst,“ hlásil hned po zápase.

Kok nyní využije týmové dovolené a podívá se domů do Nizozemska. „Chystám se jet domů, moje přítelkyně je tady a pojedeme spolu. Chci strávit nějaký čas s rodinou a mými přáteli. Už jsem je dlouhou dobu neviděl, možná to bude pět nebo šest měsíců. Samozřejmě si voláme přes video, ale to je jiné než se vidět na živo. Nejspíše se potkáme na nějakém jídle a užijeme si čas spolu,“ dodal.

Rodák z městečka Hoevelaken se do Liberce dostal na zkoušku před aktuální sezonou. „Bavil jsem se s agentem o možnostech, ve hře byly i další kluby, ale o Slovanu mi vyprávěl jen samé dobré věci. Řekl jsem si, proč to nezkusit," popsal.

Do Liberce přišel na týdenní test, nakonec ale zůstal. V devíti zápasech za B-tým pak nastřílel čtyři branky a na závěr podzimu nakoukl i do prvního týmu.

Začátky pro něj byly, jako pro každého cizince, těžké. A to hlavně kvůli komunikaci, i když Kok mluví perfektně anglicky. Nakonec ale ve Slovanu může využít i nizozemštinu, a to se spoluhráči Olivierem Vliegenem a Milanem Govaersem. „Ze začátku jsem je neznal osobně, protože působí v áčku. Ale je to super. Milan je navíc stejně starý, trávíme spolu čas. Je fajn si občas promluvit i v rodném jazyce," vysvětluje.

Na češtině pracuje. „Je to těžký jazyk. Cíl je co nejdřív zvládnout všechny fotbalové výrazy, pak bych chtěl pokračovat dál,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice, olaf kok

Nizozemec Kok poprvé za áčko Slovanu: Z prohry jsem zklamaný  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.