Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Změna majitele Slovanu potvrzena. Ondřej Kania koupí 75 procent akcií klubu, chce poháry

Spekulace o vstupu podnikatele Ondřeje Kanii do Slovanu se potvrdila. Oficiálně se vyjádřil i sám klub. Nový majitel bude mít 75 procent akcií klubu. Menšinový podíl bude nadále patřit Ludvíku Karlovi, respektive jeho Preciose.

„Jsme velice rádi, že se podařilo uzavřít smlouvu o budoucím prodeji majoritního podílu v FC SLOVAN LIBEREC a.s. Jsme přesvědčeni, že nový akcionář, se kterým bude PRECIOSA a.s. při řízení a dalším rozvoji fotbalu v Liberci nadále spolupracovat, naváže na dobré výsledky, kterých v rozvoji nejen profesionálního, ale i ženského a mládežnického fotbalu FC Slovan Liberec dosahoval,“ stojí ve vyjádření společnosti Preciosa na webu Slovanu.

Poprvé se ke koupi klubu oficiálně vyjádřil i sám nový majitel Ondřej Kania. „Velice si vážím možnosti podílet se na budoucím směrování čtvrtého nejúspěšnějšího českého fotbalového klubu za poslední čtvrtstoletí,“ uvedl.

Ten také naznačil cíle, jaké bude se Slovanem mít. „Mým jednoznačným cílem je ve střednědobém horizontu navázat na úspěchy, kterých Slovan konzistentně dosahoval v nedávné minulosti - tedy boj o nejvyšší příčky ve FORTUNA:LIZE a účast v evropských pohárech. Zároveň se chci osobně angažovat v rozvoji mládežnického a ženského fotbalu v rámci klubu,“ dodal.

Se sportovní stránkou by měl Kaniovi pomáhat Jan Nezmar, který by se měl do klubu vrátit zřejmě na pozici sportovního ředitele. Sám Kania to nepřímo naznačil na síti X, kde okomentoval i článek Deníku Sport, který informoval o jeho schůzce v centru Liberce s možným novým trenérem A-týmu Radoslavem Kováčem. „Tak takhle se cítil Prymula na Vyšehradě,“ uvedl v nadsázce.

Právě na Kaniově profilu na síti X se dají vyčíst náznaky o další budoucnosti Slovanu. „Tohle je čistě osobní aktivita má a mé ženy. Nikdo za tím není,“ reagoval například na post fanouška, který spekuloval, jací investoři za Kaniou stojí.

Součástí jeho vstupu do klubu je i dohoda, že do klubu vloží významný finanční obnos.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kania, majitel, karl

Změna majitele Slovanu potvrzena. Ondřej Kania koupí 75 procent akcií klubu, chce poháry  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.