Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slovan zahájil přípravu. První posila je ze Slovenska

Fotbalisté Slovanu zahájili přípravu na jarní část sezony. Až na několik zahraničních hráčů nechybí žádná opora, trénovali i Chaluš, Červ nebo Tupta. Kádr doplnil jeden nováček – slovenský útočník Lukáš Letenay, který přichází ze slovenského Púchova.

Slovan absolvoval první trénink na umělce v Doubí, kde v příštích dnech, pokud nepůjde trénovat na přírodní trávě, najde tréninkové zázemí a kde příští sobotu odehraje přípravné utkání proti polské Legnici. Na prvním tréninku se sešel téměř kompletní kádr kromě několika cizinců, kteří se k týmu připojí později.

V týmu je nadále Matěj Chaluš, kterému přitom hostování končilo 31. prosince. Se Slovanem se připravují i Tupta nebo Červ, o kterých se nejvíce mluvilo v rámci případného odchodu. S týmem už se připravuje i Dominik Plechatý, který trénuje individuálně.

V kádru je zatím jeden nováček, je jím dvaadvacetiletý Lukáš Letenay, který do Liberce přišel z druholigového Púchova. A bilanci měl na podzim velmi dobrou, v patnácti utkáních nastřílel stejný počet branek a přidal i dvě asistence. V Liberci podepsal dlouholetou smlouvu.

„Jsem moc šťastný, že mi Slovan dal tuto šanci a jsem rád, že se posouvám do takového velkého českého klubu. Jsem plný očekávání a doufám, že pomůžu já Slovanu i klub mně,“ řekl Lukáš Letenay po podpisu smlouvy.

Ten se přitom potkal už s jedním libereckým spoluhráčem. „V Trenčíně jsem hrál s Ahmadem Ghalim, známe se dobře,“ uvedl.

Slovan čekají v přípravě dva zápasy v domácích podmínkách. V sobotu 13. ledna se představí v Doubí proti polské Legnici. O čtyři dny později pak v Nymburku změří síly s Jihlavou. V neděli 21. ledna Slovan zamíří na soustředění do Turecka, kde sehraje další tři zápasy, postupně vyzve Černo More, Wartu Poznaň a Widzew Lodz.

První ligové utkání sehraje Liberec v sobotu 10. února proti Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava

Slovan zahájil přípravu. První posila je ze Slovenska  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.