Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Červ míří do Plzně, Slovan bude hledat náhradu. Kozel naštval Tvrdíka

Slovan se velkou pravděpodobností už na jaře bude muset obejít bez Lukáše Červa. Mladý středopolař je součástí obchodu mezi Slavií a Plzní, a právě do západočeského klubu má namířeno. Slovan by za něj podle serveru inFotbal mohl inkasovat 13 milionů korun. Trenér Liberce Kozel přitom ještě ve čtvrtek mluvil o tom, že by Červ měl zůstat v Liberci. Tím ale naštval slávistického bosse Tvrdíka.

O případném přestupu Červa se mluvilo už posledních pár dní. V noci na pátek pak server inFotbal uvedl, že jde o dohodu mezi Slavií a Plzní. Do Prahy zamíří brankář Staněk, do Plzně pak přestoupí Červ a také Matěj Valenta, kterého liberečtí fanoušci také dobře znají.

Ještě ve čtvrtek ale při rozhovoru s novináři trenér Slovanu Kozel uvedl, že by Červa rád viděl nadále v dresu Liberce. „Byl bych samozřejmě rád, kdyby tady Lukáš pokračoval, vím, že situace je zamotaná a je možné, že tu nebude. V tu chvíli budeme hledat náhradu. Myslím si, že by to pro něj bylo dobře. Má tu nějakou pozici, hraje každý zápas a pro mladého hráče je důležité, aby hrál. Při kroku nahoru samozřejmě hrozí, že se na hřiště nemusí tolik dostat,“ uvedl Luboš Kozel.

Herně je to podle něj mladý hráč, který se může zlepšovat. „Jeho cena pro nás je i ta, že je to lídr, který na hřišti mluví, hecuje. Je to charakteristika, kterou nemá každý, takový hráč se těžko nahrazuje,“ dodal.

Jenže slova o jeho setrvání rozlítila šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka, který se do Slovanu pustil na síti X. „Představitelé ostravského a libereckého klubu nám, v poslední době, veřejně posílají svoje pohledy na vzájemnou spolupráci. Děkuji. Možná by ale bylo vhodnější, kdyby nám to říkali za jednacím stolem. Můžeme vést různé diskuse, ale když hráče, do kterých jsme investovali miliony, pošleme hostovat za nula nebo minimum, tak naše práva nezanikají. Naopak. Děkujeme za tuto cennou zkušenost. Promítneme ji zásadním způsobem do smluvních vztahů všech dalších přestupů!“ naťukal Tvrdík do tweetu.

Většina fanoušků se ale Kozla zastala, podle nich šlo pouze o odpověď na otázku novináře, navíc vyjádřil jen svůj názor. Tvrdíkům příspěvek pak navíc okomentoval i Ondřej Kania, který Slovan převezme. „Trenér Kozel vyslovil naprosto legitimní pohled na to, co z jeho pohledu, člověka, který s konkrétním hráčem dlouhodobě pracuje, je pro hráče nejlepší,“ uvedl.

„Doufám, že nevstupuji do prostředí, kde by se měl trenér bát svobodně vyslovit svůj vlastní názor a to ještě k tomu formou, která je z mého pohledu zcela legitimní,“ dodal.

Kromě přestupu Lukáše Červa ale jinak zůstává kádr Slovanu pohromadě. S týmem nadále budou i Matěj Chaluš a Jan Žambůrek. „Byli tu někteří hráči, u kterých hrozilo, že jejich mateřské kluby mohou hostování ukončit. Jsem rád, že Matěj Chaluš i Jan Žambůrek pokračují, a to je pro nás dobře,“ potvrdil Kozel.

Naopak na prvním tréninku se hlásila posila ze Slovenska. Lukáš Letenay na podzim v druhé nejvyšší soutěži nastřílel patnáct branek a byl o něj velký zájem. Nakonec ale zamířil do Liberce. „Je to gólový útočník do šestnáctky. Pamatuji si ho ještě z mládežnických reprezentací. U některých hráčů přechod do dospělých trvá déle. Kvalitu ale ve finální fázi má. Může to u něj nějakou dobu trvat, protože hrál jen druhou slovenskou ligu, ale čas dostane a mohl by být pro Liberec zajímavým hráčem,“ řekl k němu trenér Liberce.

S týmem zatím trénuje i Michal Fukala, i u něj se spekulovalo o možném přestupu. „Dostal návrh smlouvy a je spíš na něm, jestli ji bude chtít prodloužit,“ okomentoval Kozel.

Svým způsobem posilou by měl být i návrat Dominika Plechatého po dlouhém zranění. „Dominik už běhá a představu máme takovou, že na přelomu února, března by mohl být stoprocentně připravený,“ dodal liberecký kouč.

Ten se také vrátil k jednáním o novém majiteli klubu. „Nějaké informace jsem měl, jiné jsem se dozvěděl z tisku. Co vím z klubu, nic se zatím nemění. Existuje předdohoda, že to nastane během jara. Nás se to zatím ale nijak netýká,“ uvedl. Zpráva o schůzce nového majitele Kanii s trenérem Kováčem ho zastihla na horách. „Byl jsem zrovna na dovolené na sjezdovce, když mi zazvonil telefon. Trochu mi to zkazilo dovolenou, ale člověk se s tím musí naučit žít,“ řekl s úsměvem.

Slovan se podle Kozla poohlíží ještě po dalších posilách, jistě bude také hledat náhradu za Červa. Za něj by měl Slovan inkasovat podle inFotbalu 13 milionů korun.

Tým zatím pokračuje v přípravě. V Liberci odehraje příští sobotu přípravné utkání s polskou Legnicí. Čeká ho také soustředění v Turecku. Do ligy vstoupí 10. února proti Sigmě Olomouc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, červ, tvrdík

Červ míří do Plzně, Slovan bude hledat náhradu. Kozel naštval Tvrdíka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.