Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chaluš zůstává i na jaře, trápí ho nízké návštěvy. Připomíná to covidové časy, říká

Matěj Chaluš se před začátkem ligové sezony vrátil do Liberce a odehrál všechna ligová utkání. A i když mu hostování končilo na konci roku, v Liberci nakonec zůstane i na jarní část. „Teď jsem ale v sobě vyhodnotil, že potřebuji ještě půlrok v Liberci,“ řekl.

Jaká byla podzimní část po vašem návratu do Liberce?
Podzim byl takový kostrbatý, ale klasicky Liberecky se to ve druhé části zvedlo. Druhou půlku už jsme se prezentovali tak, jak jsme chtěli.

Jak vy osobně jste se na podzim cítil?
Řekl bych také kostrbatě, střídavě. Ze začátku jsem se necítil úplně tak, že by to splnilo má očekávání. Někdy jsem byl spokojenější, někdy ne. Utvrdilo mě to ale v tom, že bych tu ještě půl roku potřeboval.

Co tedy rozhodlo o vašem pokračování v Liberci?
Prakticky celý podzim jsem konzultoval s Theem (sportovní manažer A-týmu), bylo vidět, že od začátku chtěli, abych tu sezonu dokončil. Stále jsem si ale bral čas na to, jak se budu cítit. Začátkem prosince jsme si řekli, že bych půlrok ještě potřeboval.

Je vůbec ještě varianta, že se vrátíte do Malmö?
Bůh ví, těžko říct. Teď jsem ale v sobě vyhodnotil, že potřebuji ještě půlrok v Liberci. Loni na jaře byla v Malmö velká marodka na mém postu, pak ale přivedli stopera. Uvidíme, co se stane. Cíl ale mám tady, máme ho společný a mám i osobní a soustředím se na něj. Cíle ale nechci prozradit, můžete si je ale domyslet (úsměv).

Můžete porovnat Liberec a Malmö nebo vůbec český a švédský fotbal?
Švédský a český fotbal je rozdílný v tom, že ve Švédsku hraje mnohem více cizinců, je tam také hodně umělek a fotbal je rychlejší. Kvalitou je to ale stejné. A i když mám Liberec hodně rád, je těžké to srovnávat. V Malmö chodí na každý zápas dvacet tisíc lidí, celé město fotbalem žije. Zázemí a hráčská kvalita je jinde.

Cítíte se po návratu do Liberce vyzrálejší?
Asi určitě, některé momenty jsem si ale připadal pořád jako osmnáctiletý kluk. To chci na jaře změnit.

Jaká byla vaše zimní pauza? Vypadá to, že jste trochu zhubnul. Nebo to jen tak vypadá?
Nevypadá, zase jsem trochu zhubnul (úsměv). Pauza byla krátká, Vánoce jsem strávil s rodinou. S přítelkyní jsme na pár dní odjeli do tepla, po návratu jsem se věnoval různým sportovním aktivitám.

Je pro vás důležité, že zůstává Rabušic jako starší hráč?
Pro nás pro všechny je to důležité. A i to, že zůstáváme zatím pohromadě. S odchody si ale případně musíme poradit.

Jak jste vnímal zprávy o změně majitele Slovanu?
Hodně lidí se mě na to ptalo a já jim říkal, že nic nevím. Samozřejmě jsem byl zvědavý, chtěl jsem vědět, jak to dopadne. Nic o tom ale nevím, všechno zůstává stejné a soustředíme se na tým.

Nakousl jste návštěvnost, která je v Liberci mizerná. Jak to vnímáte jako hráč?
Mrzí nás to hodně. Pamatuji si, že tu chodily tři, čtyři tisíce a vytvořilo to super atmosféru. I teď jsme rádi, když lidé přijdou. Ale trápí nás to, nonstop to řešíme v kabině, co pro to můžeme jako hráči udělat. Myslím, že i ke konci podzimu výsledky byly. Říkali jsme si, co můžeme udělat více. Je samozřejmě nepříjemné, když je zima a máte těžký zápas a hrajete před tisícem lidí. Není to úplně jednoduché a mě to nevyhovuje, můžete i vypadnout z koncentrace. Připomíná to covidové časy. Snažíme se s kluky stále něco vymýšlet, ale je to složité. Třeba se to na jaře zvedne.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, chaluš

Chaluš zůstává i na jaře, trápí ho nízké návštěvy. Připomíná to covidové časy, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.