Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kozel před startem ligy doufá, že se experti zmýlí. Účastníci Jizerské 50 mohou na Sigmu zdarma

Liberečtí fotbalisté už v sobotu vstoupí do jarní části ligové sezony utkáním proti Sigmě Olomouc. Kádr zůstal na liberecké poměry nezvykle pohromadě, odešel jen Lukáš Červ. Trenér Kozel ale není úplně spokojený s doplněním kádru. Přesto doufá, že se experti, kteří pasují Slovan do středu tabulky, zmýlí a jeho tým bude hrát o nejlepší šestku. Už na sobotní zápas se navíc zdarma mohou podívat lyžaři, kteří se přihlásili na nakonec zrušenou Jizerskou 50.

Jak hodnotíte zimní přípravu?
S přípravou jsem spokojený, absolvovali jsme soustředění v Turecku ve výborných podmínkách. V Liberci je to vždycky specifické kvůli počasí, které nám ani letos moc nepřálo. V rámci možností jsme to ale zvládli, jak jsme chtěli.

Poslední týden trávíte v Liberci. Jak proběhl přechod do domácích podmínek?
Zatím se nám daří alespoň to, že jsme nebyli na umělce, protože je nad nulou. Ale hřiště musíme střídat. Věřím ale, že budeme maximálně připravení na sobotu.

Kádr se v zimě prakticky nezměnil. Panuje s jeho stavem spokojenost?
Řekl bych, že jedna část pravdy je ta, že odešel jen Lukáš Červ a mužstvo zůstalo pohromadě. Negativní ale je, že s nám za něj nepovedlo sehnat náhradu a nedošlo k žádnému doplnění. O posílení kádru pak nemůže být vůbec řeč.

Několikrát jste zmínil, že náhrada za Lukáše Červa je pro vás velmi důležitá.
Ještě není konec přestupového okna, ale každý trenér je rád, když má kádr pohromadě delší dobu. Eventuální nový hráč s námi neodtrénoval a neodehrál nic a pak jsou možnosti k jeho zabudování těžší. Navíc ty možnosti někoho kvalitního získat jsou nižší.

VSTUPNÉ NA SIGMU PRO LYŽAŘE ZDARMA. Registrovaní závodníci (v jakékoliv kategorii) si mohou v sobotu 10. února na hlavní pokladně stadionu U Nisy vyzvednout vstupenky na zápas proti Sigmě Olomouc zdarma. Stačí předložit vyzvednuté závodní číslo nebo alespoň e-mail s potvrzením o registraci na závod. Každý má nárok až na dvě vstupenky zdarma. Pokladna bude otevřená od 12 hodin, výkop utkání je v 15:00.

Kdo tedy na postu Lukáše Červa bude hrát?
Máme na tuto roli Ivana Varfolomeeva, který si šanci zaslouží a na tuto roli by připravovaný. Když ale nebude, jinou náhradu nemáme.

Ukázaly vám přípravné zápasy, jak těžké bude Červa nahradit?
To nám ukáží až ostrá utkání, pořád je to jen příprava. Myslím, že herně to Ivan může zvládnout, spíš se bojím, že nám budou chybět lídrovské schopnosti Lukáše Červa. Chtěli jsme do týmu přivést podobného hráče třeba i na jiný post, zatím ale nikdo nepřišel.

Varfolomeev v zápasech občas předvádí i hodně tvrdé zákroky. Pracovali jste s ním i na tomhle?
Pracujeme s ním dlouhodobě, nějaký způsob hry má. Snažíme se na něj apelovat, aby nebyl v této škatulce, je to velmi dobrý fotbalista. Má fantastickou střelu ze střední vzdálenosti. Někdy ale v přemotivovanosti předvede zákrok, který je na hraně.

Jedinou posilou je Lukáš Letenay. Co si od něj slibujete?
Bohužel se zranil, takže budeme muset jeho start odložit.

Jak vypadá zdravotní stav ostatních hráčů?
Měl jsem radost, že na konci soustředění jsme byli všichni zdraví, bohužel v tomto týdnu došlo ke dvěma zraněním. Vypadá to na delší dobu. Jméno druhého hráče si ale zatím nechám pro sebe.

V sobotu přijede Olomouc, jaké máte očekávání od zápasu?
Bude to na těžkém terénu, bojovné utkání. Doufám ale, že domácí prostředí může být jazýčkem na misce v náš prospěch. Když zápas zvládneme, Olomouc doženeme a můžeme se motat někde nahoře. Experti tipují první šestku bez nás, věřím, že to bude motivace a mužstvo se stmelí. Nevím, jestli je reálné uhrát první šestku, spíše jsme oslabili. Ale už hodněkrát se stalo, že rozhodují jiné věci než posily.

Zmínil jste počasí. Sledujete ho často?
Dá se říct, že ano. Jsme tu odkázáni na terén, hřišť tu moc není.

Dostali jste se vůbec na hlavní hřiště?
Nedostali a nedostaneme se asi ani dnes (ve čtvrtek). Nechceme si ho zničit. Včera jsme trénovali u Benátek nad Jizerou, což je skoro hodinu od Liberce, abychom mohli být na přírodní trávě. Vždycky máme dvě tři varianty, jak trénovat.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sigma, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Olomouc je houževnatý soupeř takže přeju hodně štestí!

Pátek, 9. února 2024, 02:31Odpovědět

Kozel před startem ligy doufá, že se experti zmýlí. Účastníci Jizerské 50 mohou na Sigmu zdarma  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.