Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slovan do jara vstoupil vítězně. Sigmu U Nisy porazil 2:0, parádou rozhodl Penner

Skvělý vstup do jarní části ligové soutěže má za sebou liberecký Slovan. Hosty z Olomouce porazil 2:0 a prakticky celý zápas byl jasně lepší. Parádní ranou rozhodl Penner, druhou branku pak přidal po přesném centru Ghaliho Horský. Slovan se tak na Sigmu dotáhl a díky prohře Baníku se dostal na šesté místo tabulky

Na první jarní kolo se na těžkém terénu od úvodu hrál svižný fotbal s hezkými kombinacemi. I když i Sigma útočila, domácí byli aktivnější a do zakončení se tlačili více. Hrálo se ale bez větších šancí, dvě rány hostí šly nad, po Ghaliho parádním uvolnění ale následovala střela vedle brány, ránu Pennera zblokovala obrana.

Gólovka přišla až ve 35. minutě. Kulenovič stáhl dlouhý míč a vybídl Koka, jeho přihrávka se k němu opět odrazila a ránu nizozemského útočníka skvěle vyrazil hostující brankář Macík. Z následného rohu se k ráně dostal Penner, jenže hostující obránce ji srazil mimo.

Ve 40. minutě se domácí fanoušci zlobili. Aktivní Kok se krásně uvolnil a přihrávkou hledal Ghaliho. Toho srazil jeden z obránců bez snahy hrát balon, penalta se ale nepískala.

Liberec ale dál skvěle kombinoval, po další pěkné akci přistrčil Kok Kulenovičovi, jehož ránu ale Macík v klidu chytil.

Skóre se měnilo hned v úvodu druhé půle ve 48. minutě. Míč se odrazil k Pennerovi, ten ho potáhl k vápnu a natáhl k nádherné ráně, za kterou se Macík natahoval marně 1:0. A hned další možnost po faulu na Tuptu se kopal přímák, Žambůrek našel právě faulovaného a jeho ránu se štěstím zblokovala obrana. Slovan ale v úvodu druhého poločasu jasně dominoval, Sigma se jen zuby nehty bránila.

Po hodině hry se do dobré možnosti dostali hosté a Julišovu ránu vytlačil Bačkovský těsně nad. V 69. minutě už to mohlo být o dvě branky. Ghali vystihl rozehrávku hostí, vyslal Žambůrka, který uvolnil Tuptu, znovu ale zasáhl Macík.

Slovan byl i dále lepší a v 80. minutě dal druhý gól. Po další rychlé akci našel Ghali krásným centrem Horského, který z voleje překonal Macíka – 2:0. Slovan pak už utkání poměrně v poklidu dohrál a bere tři body.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 48. Penner, 80. Horský. Žluté karty: 41. Sláma, 45. Pospíšil, 84. Singhateh. Rozhodčí: O. Berka - J. Hrabovský, N. Šafránková; VAR: L. Szikszay; AVAR: M. Volf. Diváci: 2427

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula (C) (63. Pourzitidis) - Penner (63. Fukala), Žambůrek (85. Doumbia), Varfolomejev, Ghali - Tupta, Kulenović (76. Rabušic), Kok (76. Horský)

SK Sigma Olomouc: Macík - Beneš, Pokorný, Vraštil - Křišťál, Pospíšil (83. Ventúra), Breite (C) (76. Fiala), Sláma (54. Langer) - Zorvan (46. Singhateh), Vodháněl (83. Amasi), Juliš

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sigma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan do jara vstoupil vítězně. Sigmu U Nisy porazil 2:0, parádou rozhodl Penner  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.