Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Věděl jsem, jaké má přednosti, řekl o Pennerovi Kozel. Tým chce ještě posílit

Fanoušci Slovanu mohli být po výhře nad Sigmou spokojeni. A spokojený byl i trenér Luboš Kozel. Jeho tým předvedl velmi dobrý výkon a ukázali se hráči, kteří na podzim tolik příležitostí nedostávali. Krásné góly dali Penner a Horský, ve středu pole odehrál dobrý zápas Varfolomejev, který nahradil Červa. A výborně zahrál i Olaf Kok, asi nejpřekvapivější jméno základní sestavy.

Jaký byl zápas se Sigmou?
Jsem spokojený s výkonem i výsledkem. První půli po oťukávacím úvodu jsme byli lepším týmem, ale chyběl nám klid. Hned první akce druhé půle Pennera nás dostala do výhody. Když si Sigma vytvořila šanci, podržel nás Hugo při střele Juliše. Poté jsme z krásné akce přidali druhý gól, a to se ukázalo jako rozhodující. Měli jsme více situací a myslím, že vítězství je zasloužené.

Mohl byste shrnout půlrok Pennera v dresu Slovanu?
Přicházel v létě a přípravu neměl úplně špatnou. Byl na hranici základní sestavy, ale když jsme ho tam dali jako střídajícího hráče, tak jsme do pěti minut dostali gól a on tam u toho nějakým způsobem byl. Tohle ho určitě poznamenalo. I pro nás nebylo lehké ho tam dávat. Věděl jsem ale, jaké má přednosti. Začali jsme ho dávat na post wingbeka a on patřil k nejlepším hráčům. V zápase se Sigmou to potvrdil.

Hodnocení trenéra Kozla

Jak vypadá zdravotní stav Christiana Frýdka?
Má problém s kolenem. Dostal injekci a za týden má jít na druhou. Zhruba za další týden by měl začít s tréninkem, doufám, že za tři čtyři týdny by mohl být k dispozici.

Z béčka jste vytáhl Olafa Koka, dnes jste ho dal do základní sestavy. Jaké je jeho hodnocení?
Je to podobný příběh jako u Nicolase Pennera. Jsme rádi, že jsme do toho šli a dali jsme ho tam. Čekali jsme těžký zápas a on si o to řekl v přípravě. Překvapil nás svou pracovitostí, ale i vyspělou soubojovou technikou. Není problém mu dát míč a on ho umí udržet, což jsme proti Sigmě potřebovali. Dokud měl síly, tak to zvládal velmi dobře. Byl platným článkem týmu a jsem rád, že jsme se k tomu odhodlali.

Dá se říct, že si Liberec posily shání ve vlastních řadách?
Myslím, že posily stejně potřebujeme (smích). Na některých pozicích zastupitelnost máme, ale na některých ne. Do středu pole máme dva hráče a Doumbiu. Navíc Žambůrek i Doumbia mají tři žluté karty, v momentě, že by nebyli, nebo se něco stalo Ivanovi, tak tam nikdo další není.

Hodnocení Nicolase Pennera

O vašem vítězství rozhodli hráči, kteří dali první gól v lize. Co jste jim říkal v kabině?
Tohle mají v gesci starší hráči, Rambo jim určitě řekne, co to obnáší. U Filipa Horského jsme přemýšleli, jestli ho nedat do základní sestavy, ale nechali jsme si ho jako žolíka a i to vyšlo.

Jak jste byl spokojený s výkonem středních záložníků po odchodu Lukáše Červa?
Ivan Varfolomejev to zvládl dobře, snažil se hrát, jak umí. Umí hrát ještě lépe, ale byl plnohodnotným členem a přispěl k výsledku.

Jedná Liberec o příchodu některého hráče?
Pracujeme na příchodu některých hráčů, ani ne z top trojky, tam těch možností tolik není, spíš to bude ze zahraničí. Okno je otevřené do 22. února, snažíme se tak mužstvo ještě doplnit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, kozel, penner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věděl jsem, jaké má přednosti, řekl o Pennerovi Kozel. Tým chce ještě posílit  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.