Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan podlehl Spartě těsně 1:2. V závěru sahal po vyrovnání

Liberečtí fotbalisté na Spartě prohrávali už 2:0, jenže se dokázali vrátit do zápasu, snížili a v závěru Spartu zatlačili, vyrovnat už ale nezvládli a z utkání nemají ani bod.

Úvod patřil domácím, kteří měli tlak, Liberečtí ale první minuty přestáli, a to i zaváhání Mikuly, po kterém pálil mimo Birmančevič. Hosté hráli hodně zataženě a snažili se vyrážet do rychlých brejků, po jednom takovém se do dobré pozice dostal Tupta, místo střely ale nahrával a navíc fauloval.

Po dvaceti minutách zahrozil Slovan, ránu Preislera vyrazil Vindahl. Poté měla gólovku Sparta, míč se odrazil k Sadílkovi, ale toho ve velmi dobré pozici vychytal Bačkovský.

Šance ale začaly přibývat. Nejprve pálil Tupta, na druhé straně ve 28. minutě Peškovu ránu vyrazil Bačkovský. V 35. minutě se krásně uvolnil Tupta a z úhlu pálil, jenže trefil Vindahla do hlavy. Hned z protiútoku se hnal do zakončení Olatunji, kterého skvělým zákrokem zastavil Mikula.

Ve 40. minutě opět šance na obou stranách. Nejprve Vindahl vyrazil ránu Pennera z úhlu, z protiútoku Haraslínovu ránu na zadní tyč konečky prstů vytáhl Bačkovský na roh.

Hned v úvodu druhé půle hosté inkasovali. Po chybě Mikuly se Sparta dostala do brejku a Haraslínova tečovaná rána zapadla za Bačkovského – 1:0. To ale nebylo všechno. Hned vzápětí Olatunji předskočil Chaluše a poslal míč za hostujícího brankáře podruhé – 2:0.

Liberci pak nějakou dobu trvalo, než se oklepal, Sparta hrála v pohodě a hosté navíc dělali zbytečné chyby. Po hodině hry navíc Ryneš napálil břevno.

V 69. minutě Slovan dokázal snížit. Dlouhý nákop doběhl Kok, našel volného Horského a ten poslal míč šťastně do sítě – 2:1. Navíc vzápětí se do dobré možnosti dostal znovu Tupta, při střele ale podklouzl.

V 81. minutě znovu zahrozil Tupta, jeho ránu na přední tyč vyrazil Vindahl na roh. Liberec ale byl v závěru lepším týmem, měl tlak i náznaky šancí, především v nastaveném čase Spartu mlel, vyrovnat už ale nedokázal.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1 (0:0)

Branky: 47. Haraslín, 49. Olatunji - 68. Horský. Žluté karty: 24. Pešek, 84. Wiesner - 79. Horský. Rozhodčí: Všetečka - Hájek, Kubr; VAR: Radina, AVAR: Pečenka

AC Sparta Praha: Vindahl – Vydra, Panák, Krejčí (C) – Wiesner, Sadílek (78. Kairinen), Solbakken, Pešek (46. Ryneš) – Birmančević, Olatunji (83. Kuchta), Haraslín (65. Tuci)

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula (C) - Penner (66. Fukala), Žambůrek (55. Varfolomejev), Doumbia (78. Višinský), Preisler - Kok (78. Rabušic), Kulenović (66. Horský), Tupta

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan podlehl Spartě těsně 1:2. V závěru sahal po vyrovnání  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.