Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Derby až na krev je tady. Jeden z nejdůležitějších zápasů, říká trenér domácích Kozel

Po dvaašedesáté se v ligové historii střetnou v Podještědském derby týmy Liberce a Jablonce. Tentokrát se hraje u Nisy a oba kluby si připravily speciální akci, kdy propagují transfúzní stanici a odběry krve. Na utkání mají registrovaní dárci krve vstup zdarma, stejně jako mládež do patnácti let.

„Díky za to, že nám kluby pomáhají v nabírání nových dárců a propagování odběru krve. Při léčbě pacientů jsme závislí pouze na dobrovolných dárcích krve,“ řekla Zdeňka Král’ovská z Transfúzní stanice Krajské nemocnice v Liberci.

Jenže dárců ubývá, i proto se oba kluby rozhodly do propagace zapojit. Současní dárci mohou na derby zdarma, a i to tak pro někoho může být motivace začít krev darovat. „Je to důležitá a dobrá věc, je dobře, že se do toho kluby zapojily,“ potvrzuje střelec Liberce Lubomír Tupta.

Jeho jablonecký protějšek Jan Chramosta je dokonce v seznamu dárců kostní dřeně, uvažuje ale i o darování krve. „Nemám rád injekce, ale odběr zvládnu, jen se nesmím dívat,“ usmíval se.

Derby se hraje už v sobotu a hráči u trenéři doufají, že hřiště bude co nejlépe připravené. Zatím je totiž hodně podmáčené. „Hřiště nevypadá dobře, ale snad už nemá pršet, hřiště rychle regeneruje, doufám, že bude na sobotu v pořádku,“ řekl trenér Slovanu Luboš Kozel.

Najdou se ale i tací, kterým těžký terén nevadí. „S terénem problém nemám, pro ofenzivní hráče je to určitě lepší než pro obránce,“ řekl Chramosta. Podle Tupty bude hřiště pro všechny stejné. „Výhoda to pro mě nebude,“ dodal.

Oba týmy vstoupily do jara v dobré formě, i proto by mohlo derby nabídnout atraktivní podívanou. „Vstup do jara se nám povedl, na Spartě jsme nezískali nic, o to větší motivaci máme teď. Doma jsme silní, snažíme se hrát tak, abychom lákali diváky. Doufáme, že lidi přijdou a poženou nás, budou naším dvanáctým hráčem,“ řekl Kozel.

Poměrně spokojený je ale i trenér Jablonce Radoslav Látal. „Je to derby, pro oba kluby je to něco více. Jde o prestiž. Poslední dva zápasy jsme neodehráli zle a chceme se rvát o body,“ řekl.

Oba týmy ještě v poslední den přestupového termínu řešily případné posily. U Jablonce se jedná o mladého středopolaře Dominika Hollého, kterého přitom chtěl i právě Liberec, přestup ale podle Látala ještě není definitivní. Liberec zase podepsal Daniela Tetoura, který přichází z Baníku. „Byl jsem pro, aby přišel, znám ho a vím, co je to za hráče. Trochu otazník je jeho zdravotní stav, v prosinci podstoupil operaci a vrací se zpátky. Věříme, že zhruba do tří týdnů bude k dispozici. Je to hotový hráč,“ okomentoval Kozel.

Slovan si na utkání kromě volného vstupu pro dárce krve přichytal ještě jednu akci. Děti do patnácti let mají v doprovodu dospělého vstupné zdarma, a to na všechny tribuny. Výkop zápasu je v 15 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, jablonec, derby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby až na krev je tady. Jeden z nejdůležitějších zápasů, říká trenér domácích Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.