Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velký návrat Liberce v derby, v závěru dvěma góly dokázal vyrovnat. Ošklivě se zranil Bačkovský

Parádní drama nabídlo dvaašedesáté podještědské derby. Jablonec vedl už 3:1, jenže Liberec se dokázal vrátit do zápasu a v závěru dvěma góly vyrovnal. Oba týmy si tak nakonec body rozdělily.

Hned ve druhé minutě měli hosté gólovku. Po dobrém centru měl na noze gól Martinec, ale těsně minul. V osmé minutě Liberec přežil další jasnou šanci hostí. Sám před bránou se objevil Nebyla a tentokrát se vyznamenal Bačkovský.

V 11. minutě se kopala po ruce Varfolomejeva penalta. Míč si vzal Chramosta a proměnil – 1:0.

Liberec poté byl aktivnější, další šanci ale měl opět Jablonec, další skvělý zákrok předvedl Bačkovský. Domácí poprvé vystřelil na bránu a po půlhodině, kdy to z velkého úhlu zkusil Kok. Jinak se ale do zhuštěné obrany hostí nedostával.

Ani v začátku druhé půle se Liberci nedařilo a dostával se do křeče. V 54. minutě navíc mohl zvýšit Hollý, před prázdnou bránou ale minul prudký přízemní centr. Po hodině hry bylo pro Liberec ještě hůře. Po nedorozumění v obraně vyrazil Bačkovský míč jen do Mikuly a od něj do brány – 0:2.

Liberec ve druhém poločase poprvé ohrozil bránu až v 67. minutě, Doumbiova rána zpoza vápna ale šla vedle. V 71. minutě se kopala další penalta za ruku, tentokrát na druhé straně. A ani tentokrát j rozhodčí Pechanec neviděl a musel se jít dívat na video. Míč si vzal střídající Rabušic a poslal Hanuše na druhou stranu – 1:2.

Jenže euforie domácím vydržela jen pár vteřin, hosté po rychlém brejku ihned zvýšili na 3:1. Při zákroku se navíc ošklivě zranil domácí brankář Bačkovský, který byl po srážce s vlastním obráncem zřejmě chvíli v bezvědomí a rovnou ze hřiště zamířil do nemocnice.

Slovan ještě utkání dokázal zdramatizovat. Na centr si naběhl Preisler a poslal míč k tyči – 2:3. A v 90. minutě bylo vyrovnáno. Po ohromném tlaku vysunul Mikula Ghaliho, ten poslal přihrávku do vápna a Chaluš poslal míč za Hanuše – 3:3!

Slovan Liberec - FK Jablonec 3:3 (0:1)

Branky: 72. Rabušic z pen., 85. Preisler, 90. Chaluš - 13. Chramosta z pen., 58. Mikula (vl.), 74. Čanturišvili. Žluté karty: 30. Mikula, 45+2 Žambůrek, 48. Tupta - 23. Kratochvíl, 28. Hollý. Rozhodčí: O. Pechanec - J. Pečenka, P. Kotalík; VAR: J. Petřík, AVAR: J. Kříž

FC Slovan Liberec: Bačkovský (76. Vliegen) - Prebsl, Chaluš, Mikula (C) - Penner, Žambůrek, Varfolomejev (59. Preisler), Ghali - Kok (67. Rabušic), Kulenović (59. Horský), Tupta (59. Doumbia)

FK Jablonec: Hanuš - Hurtado, Tekijaški, Martinec (81. Souček) - Pleštil (5. Hollý, 90. Drchal), Kratochvíl, Nebyla, Polidar, Černák - Chramosta (90. Štěpánek), Chanturishvili

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký návrat Liberce v derby, v závěru dvěma góly dokázal vyrovnat. Ošklivě se zranil Bačkovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.