Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jeden z nejhorších momentů, co jsem ve fotbale viděl, popsal Chaluš zranění Bačkovského. Brankář Liberce byl v bezvědomí, zapadl mu jazyk

V 73. minutě derby mezi Libercem a Jabloncem došlo k ošklivému zranění domácího brankáře Bačkovského. Ten byl po srážce se spoluhráčem Filipem Prebslem delší dobu v bezvědomí a zapadl mu jazyk. Ošklivý okamžik popsal jeho spoluhráč Matěj Chaluš: „Byl to jeden z nejhorších momentů, co jsem ve fotbale viděl. Naštěstí rychle přišla pomoc,“ okomentoval.

Bačkovský by podle prvních zpráv měl být v pořádku. „Doktoři v kabině viděli nějaká vyšetření, snad cétéčko. Snad tam není nic zlomeného, to nejvážnější to nemusí být, ale pořád byl Hugo delší dobu v bezvědomí, měl zapadlý jazyk a má těžký otřes mozku. Delší dobu bude absolutně bez jakéhokoliv sportování a zůstává v nemocnici na pozorování,“ uvedl trenér Slovanu Luboš Kozel.

Bačkovský se zranil při zákroku, kdy Jablonec zvyšoval na 3:1. Jeho spoluhráč Filip Prebsl ho nešťastně kopl přímo do hlavy. „Byl z toho hodně špatný,“ dodal Kozel.

Hrozivé okamžiky pak popsal stoper Matěj Chaluš. „Souboj jsem neviděl, sledoval jsem Chanturishviliho, pak jsem viděl, že tam kluci leží, vůbec to nevypadalo dobře. Byl to jeden z nejhorších momentů, co jsem ve fotbale viděl. Naštěstí rychle přišla pomoc, pak už byl snad v pohodě a ve stabilizovaném stavu,“ popsal.

Na hřiště totiž rychle vběhli i záchranáři z přítomné sanitky, ti pak Bačkovského převezli na nosítkách do sanitky, po několika minutách zamířil do nemocnice.

Podle Chaluše poté chtěl tým bojovat i za zraněného kamaráda. „V podvědomí jsme měli, že za něj musíme zabojovat, klukům jsem to i říkal. Ale chvílemi to pak bylo fakt těžký. Říkal jsem si, že bude hrozně těžké se do zápasu vrátit, myšlenky na hru vůbec nebyly. Nakonec to ale pro nás ještě dopadlo dobře,“ dodal.

Chaluš se vrátil i k dalšímu nepříjemnému momentu, kdy fanoušci Jablonce rasisticky hučeli na domácího Ahmada Ghaliho. „Myslel jsem si, že něco takového se tu nebude dít. Přijde mi to jako úplná hovadina. Kdyby poznali, jaký je Ghali je kluk, jak je úžasný. Přijde mi to vypovídající o určité sortě lidí. S Ghalim to nic neudělá. Co se dá dělat, asi ještě nejsme vyspělá společnost,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, bačkovský, chaluš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden z nejhorších momentů, co jsem ve fotbale viděl, popsal Chaluš zranění Bačkovského. Brankář Liberce byl v bezvědomí, zapadl mu jazyk  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.