Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Všechno bylo špatně, mužstvo ale ukázalo charakter, řekl k výkonu Slovanu v derby trenér Kozel

Hodnocení derby trenéra Kozla bylo hodně dlouhé. V zápase se toho podle něj stalo hodně, a to včetně vážného zranění brankáře Bačkovského. Slovan navíc dlouho nehrál dobře prohrával už 1:3, v závěru ale srovnal, a dokonce sahal po vítězství.

Jaké bylo derby?
Samozřejmě se toho stalo hodně. Nehráli jsme náš nejlepší zápas. V úvodu byl Jablonec lepší, ještě před penaltou tam měl dvě velké šance. My jsme chtěli moc hrát fotbal, ale hřiště tomu nenahrávalo a důležitá byla i kvalita soupeře, který nás nenechal hrát. Chodili rychle do protiútoku a my jsme nezachytili začátek. Soupeř se dostal zaslouženě do vedení, pak jsme se zlepšili, tvořili jsme, trochu jsme je i zmáčkli, ale do šancí jsme se nedostávali. Ve druhé půli jsme chtěli být aktivnější, ale nedařilo se nám to. Když jsme chtěli prostřídat, dostali jsme druhý gól, všechno bylo špatně. Nám nahrálo štěstí, říkali jsme si, že by nám to mohlo pomoct. Dopadlo to ale nejhůř, jak mohlo, hned z rozehrávky jsme dostali na 3:1. Navíc se zraněním Huga, které bylo nepříjemné. Už to s námi vypadalo zle, moc si vážím toho, že to kluci nezabalili a že jsme se snažili snížit a poté i vyrovnat. V závěru jsme byli aktivnější a šli za vítězstvím. Bod ale brát musíme, je ale vidět, že mužstvo charakter má a že i s nepříznivým vývojem se dokáže lépe poprat.

Jaké jsou první zprávy z nemocnice o stavu brankáře Bačkovského?
Doktoři v kabině viděli nějaká vyšetření, snad cétéčko. Snad tam není nic zlomeného, to nejvážnější to nemusí být, ale pořád byl Hugo delší dobu v bezvědomí, měl zapadlý jazyk a má těžký otřes mozku. Delší dobu bude absolutně bez jakéhokoliv sportování a zůstává v nemocnici na pozorování.

Byl to okamžik, který mohl hráče nabudit? Hned poté přišel obrat.
To je spíš otázka na hráče. Udělal mu to Filip Prebsl, byl z toho hodně špatný, že mu to způsobil on. V tu chvíli to z vás spadne, už nemáte co ztratit, můžete jen získat. Nám se to podařilo a jsem za to rád.

Preisler a Rabušic se trefili. Byla to dobra ruka při střídání?
Už i na Spartě nám střídající hráči pomohli a bylo tomu tak i teď. Úloha střídajících hráčů by taková měla být. Jsem rád, že nám teď tak pomáhají.

Filip Horský dal v předchozích zápasech dva góly jako střídající hráč. Uvažoval jste, že by hrál od začátku?
Bavili jsme se o tom, ale útočníci v základu hráli zatím vždy poměrně dobře. Dnes to tak nebylo. Nyní máme před sebou anglický týden, takže to tak nebude. S hráči jsem ale mluvil, i on ví, že to může být teď zase jinak.

Dobrý zápas s asistencí má za sebou Dominik Holly. Je to pro vás trpké, protože se mluvilo i o možném přestupu do Liberce?
Takhle to ve fotbale chodí. Jsou hráči, kteří tu působí a pak proti vám hrají a dají vám gól. Naskočil poměrně brzo, což asi v plánu nebylo, ale ukázal, že je dobrý fotbalista. To jsme věděli.

Ukázalo se, že U Nisy Liberec derby neprohrává, za třicet let jen dvakrát. Zasáhlo něco shůry?
Sice jsme nehráli dobře, ale něčím jsme se tomu přičinili. Hraje se devadesát minut a nakonec jsme to ještě mohli otočit úplně. Bez snahy hráčů a vůle by to stejně nešlo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechno bylo špatně, mužstvo ale ukázalo charakter, řekl k výkonu Slovanu v derby trenér Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.