Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan v poháru končí. Ve Zlíně prohrál po prodloužení 1:2

Liberečtí fotbalisté do semifinále domácího poháru po prohře ve Zlíně nepostoupí. Od úvodu prohrávali, a navíc na konci první půle přišli o Doumbiu, který dostal červenou kartu. Přesto Slovan vyrovnal, jenže v úvodu prodloužení opět inkasoval a sílu na zvrat už nenašel.

Hned v úvodu pálil Načkebija a jeho ránu vyrazil Vliegen. Zlín byl v úvodu aktivnější a v 11. minutě šel do vedení, když si na přihrávku za obranu naběhl Schánělec a prostřelil Vliegena.

Výkon hostů brzdila řada nepřesností, do dobré možnosti se dostal ve 23. minutě Prebsl, jehož hlavička šla jen těsně mimo. Ve 33. minutě trefil Načkebija tyč. O chvíli později hrozili po standardce znovu hosté, rána Višinského mířila do brány, za Dostála ale zaskočil jeden z obránců.

Když už se zdálo, že se půjde do kabin, viděl hostující Doumbia červenou kartu za zakopnutí míče, který trefil zlínského hráče.

Druhou půli ale i deseti lidech předvedl Slovan úplně jiný výkon. První dvě dobré možnosti měli sice domácí, jinak ale hosté domácí postupně zatlačili a cpali se do šancí. Tu největší měl v 69. minutě Tupta, chyběl mu jen krok.

V 83. minut ale hosté dokázali vyrovnat. Na roh Pennera si naskočil Purzitidis a poslal míč hlavou za Dostála – 1:1. Stejný hráč měl na víc o pár minut později na. Noze vítězný gól, po centru Tupty ale jen těsně minul. A tak se šlo do prodloužení.

To začali hosté nejhůře, jak mohli. Hned po půl minutě totiž skóroval Janetzký a Slovan musel dotahovat. Po chvíli navíc dostal červenou domácí Simerský a síly se vyrovnaly. Jenže sil rychle ubývalo a v první části prodloužení zahrozil jen Tupta dalekonosnou střelou těsně mimo.

A vyrovnat se mu nepodařilo ani v tom druhém, i když Mikula měl na noze vyrovnání a semifinále poháru si tak nezahraje.

FC Zlín - Slovan Liberec 2:1p (1:0)

Branky: 11. Schánělec, 91. Janetzký - 83. Pourzitidis. Žluté karty: 55. Nombil, 59. Schánělec, 90. Simerský, 109. Vukadinović, 115. Pidro - 37. Žambůrek, 105. Chaluš. Červené karty: 95. Simerský - 45. Doumbia. Rozhodčí: V. Zaoral - I. Nádvorník, P. Antoníček; VAR: S. Volek, AVAR: J. Hurych

FC Zlín: Dostál - Holík (68. Vukadinović), Černín, Didiba, Bartošák - Nombil, Janetzký (113. Pidro) - Natchkebia (75. Cedidla), Slončík (75. Bužek), Fantiš (C) (88. Simerský) - Schánělec (68. Ikugar)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula (C), Prebsl (61. Varfolomejev), Pourzitidis - Ghali (71. Penner), Žambůrek, Doumbia, Preisler (106. Fukala) - Višinský (76. Rabušic), Kulenović (61. Tupta), Horský (46. Chaluš)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pohár, zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v poháru končí. Ve Zlíně prohrál po prodloužení 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.