Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan si odváží pod Ještěd porážku. Teplice v lize nadále bodují

Fotbalisté Teplic porazili ve 23. kole první ligy Slovan Liberec 2:0. Na jaře v lize i popáté bodovali a v tabulce se posunuli na sedmé místo.

V úvodní gólové šanci mohl zazářit Slovan. Ve 12. minutě Pennerovu střelu zpoza vápna vyrazil brankář Ludha pouze před sebe a Prebsl poslal hlavou míč do břevna. Domácí na tuto šanci mohli odpovědět ve 24. minutě, ve které Daniel Fila poslal balon mezi dva obránce na nabíhajícího Labíka.

Po této šanci přišla ve 31. minutě ze strany domácích ještě jedna, ve které mohl zazářit Muhamed Jásir, avšak gólman Vliegen skvěle zakročil. Jásir ale svůj výkon potvrdil ve 34. minutě, kdy pronikl do pokutového území a ranou z velkého úhlu na přední tyč tentokrát Vliegena překonal. Do kabiny šli domácí nakonec s dvoubrankovým náskokem, kdy si na centr z pravé strany na hranici vápna naběhl Fila, který si balon zpracoval a překonal hostujícího brankáře.   

Druhou půli utkání se snažili domácí udržet skóre. V 60. minutě měl opět velkou příležitost Labík, který se dnes ani napodruhé nedočkal branky. Tepličtí měli další šanci skórovat v 63. minutě, kdy po tvrdé střele Fily trefil míč pouze brankovou tyč.

Slovan tak odchází z teplických Stínadel bez bodu a posouvá se na deváté místo v tabulce.  

FK Teplice  - Slovan Liberec (2:0)

Branky: 34. Jásir, 41. D. Fila (Trubač). Žluté karty: 75. D. Fila (TEP) – 18. Pourzitidis (LIB), 22. Ghali (LIB), 37. Varfolomejev (LIB), 45. Tupta (LIB). Rozhodčí: D. Starý - J. Hurych, L. Slavíček; VAR: O. Berka, AVAR: M. Kvítek.

FK Teplice: Ludha – Kričfaluši, Chaloupek, Mičević – Beránek, L. Mareček (C), Trubač, Čerepkai (83. Jukl), Labík – Jásir (57. Hronek), D. Fila (75. Cykalo).
Náhradníci: Němeček – Křišťan, Švanda, Urbanec.
Trenér: Zdenko Frťala

Slovan Liberec: Vliegen – Fukala, Chaluš, Pourzitidis – Penner (46. Preisler), Prebsl (80. Lehoczki), Varfolomejev (46. Višinský), Ghali – Kok (57. Horský), Rabušic (C) (57. Kulenović), Tupta.
Náhradníci: Hasalík – Hudák, Lexa.
Trenér: Luboš Kozel

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Adam Žatečka

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan si odváží pod Ještěd porážku. Teplice v lize nadále bodují  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.