Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slovan porazil Karvinou 1:0. V závěru rozhodl z penalty Rabušic

Až v závěru se rozhodl zápas mezi Libercem a Karvinou. Domácí se v zakončení trápili, pomohla až ruka v 83. minutě a proměněná penalta Rabušice. Slovan tak po třech ligových zápasech bez výhry konečně vyhrál.

V úvodu zápasu se toho mnoho nedělo. Až ve 23. minutě napřáhl za vápnem Prebsl a jeho dělovka jen těsně minula Holcovu tyč. A tím se odstartovala aktivita domácích v zakončení. Vzápětí střílel na zadní tyč Tupta a Holec vyrazil na roh. Poté zakončoval Žambůrek, ale byl faulován a kopal se přímák z velmi dobré vzdálenosti. Míč si vzal Tupta, ale trefil jen zeď.

Dobré minuty ale Slovan střídal s pasážemi, kdy se mu vůbec nedařilo. Navíc na těžkém terénu kombinace chvílemi vázla a domácí zbytečně ztráceli míče. Z prořídlých tribun se také ozývala nespokojenost a občasné pískání.

Karviná měla asi největší možnost ve 40. minutě, kdy Vliegen vytáhl spíše nepovedený centr jednoho z hostí mimo tři tyče. Vzrušení v nastaveném čase přinesl ještě samostatný únik Tupty, i z tribuny ale bylo jasné, že půjde o ofsajd. A Tuptu Holec stejně vychytal.

Druhý poločas začal Slovan povedenou ranou Žambůrka, kterou Holec vytáhl na roh. V 53. minutě se do dobré možnosti dostal Prebsl a Holec s námahou zastavil míč před brankovou čarou, opět se ale mával ofsajd.

Slovan ale hrál aktivněji a cpal se do zakončení. V 62. minutě pálil Ghali, po něm nad Chaluš. O dvě minuty později byl blízko zakončení Višinský, ale Holec měl k míči o krok blíže. V 75. minutě byl Slovan blízko gólu, Kulenovič ale míč netrefil ideálně a ten se snesl mimo tyč.

V 83. minutě dostal Slovan možnost rozhodnout. Po ráně Mikuly zahrál obránce rukou a kopala se penalta. Tu zahrával Rabušic a proměnil – 1:0! V 88. mohlo být hotovo, ale Višinský nedokázal dobře usměrnit míč a Holec opět hosty zachránil.

V nervózním pětiminutovém nastavení přišla jedna šance Karviné, míč ale šel těsně mimo a Slovan už tak vítězství nepustil.

Slovan Liberec - MFK Karviná 1:0 (0:0) 

Branky: 84. Rabušic z pen. Žluté karty: 76. Prebsl - 30. Svozil, 59. Bergqvist, 60. Memić, 85. Fleišman. Rozhodčí: S. Volek - L. Machač, P. Líkař; VAR: J. Machálek, AVAR: J. Kříž. Diváci: 1831

FC Slovan Liberec: Vliegen - Prebsl, Chaluš, Mikula (C) - Penner (72. Preisler), Žambůrek, Varfolomejev (55. Pourzitidis), Ghali - Kok (55. Višinský), Kulenović (82. Rabušic), Tupta (82. Horský)

MFK Karviná: Holec - Krčík, Svozil (C), Bergqvist - Memić (85. Raspopović), Boháč, Čavoš (85. Traore), Moses (87. Iván), Fleišman - Regáli (61. Adeleke), Doležal

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan porazil Karvinou 1:0. V závěru rozhodl z penalty Rabušic  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.