Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na těžkém terénu to Slovanu drhlo. Vybojované vítězství, oddechl si Kozel

Slovan se proti Karviné většinu zápasu trápil, na těžkém terénu nemohl předvést takový výkon, jak je zvyklý. Pro trenéra Kozla bylo vítězství cenné, ocenil, že jeho tým zápas vybojoval. Doufá také, že se postupně vyprázdní marodka, která Liberec trápí.

Jak hodnotíte výhru nad Karvinou?
Pro nás to bylo velmi důležité utkání, na podzim jsme v Karviné dostali pět gólů. Tehdy jsme se dostali do prekérní situace, protože před námi byla Slavie, Plzeň a Slovácko, velmi těžký trojboj a nezvládli jsme to. Teď nám hrozilo něco podobného, v mužstvu jsem viděl navíc nervozitu, i když tam byla i taková disciplinovanost a zodpovědnost dozadu. Dopředu nám to ale drhlo, což je na takovém hřišti i pochopitelné, lepší je bořit než tvořit. Karviná navíc venku dokázala obrat o body několik soupeřů. V první půli se nám nedařilo se dostávat do ofenzivy, ve druhé půli jsme byli lepším týmem a dostávali jsme se i do zakončení. Karviná nakonec udělala chybu, Rambo proměnil penaltu. Je to vybojované vítězství, taková jsou ale někdy cennější.

Jak zásadní jsou tři body po nepovedených výsledcích?
Prohráli jsme v Teplicích, kdy jsme měli v nohách 120 minut ve Zlíně a hráli většinu zápasu v deseti. Doma si ale věříme. Mužstvo se nenechá jen tak rozhodit. Jsem za vítězství rád, nebylo to jednoduché, ale je cenné i s programem, který nás čeká.

Prebsl byl opět vytažen na středního záložníka. Roste vám nová šestka?
Vaříme v vody, protože do středu zálohy hráče nemáme. Posunuli jsme ho tam, protože jsme měli stopera navíc. Odehrál velmi dobrý zápas.

Co útočná trojice Kulenovič, Kok, Tupta? Opět se jim úplně nedařilo.
Z hlediska ofenzivy je to na tomto hřišti těžší. Do některých situací se Tupta dostával, ale míč na takovém terénu nemá tak pod kontrolou. Bohužel je to těžší pro toho, kdo tvoří. I Luka ale uhrál více míčů než jindy, byl cítit. Kluci vědí, že delší dobu gól nedali, může se jim to ale zase vrátit.

Zdálo se, že Tupta možná až předržuje míče, jaký je váš názor?
Ne, že by je předržoval, ale ve finální fázi musí hledat jednodušší řešení. Svou hru musí uzpůsobit terénu. Kontrola míče ale stojí více času, pochopení pro to mám. Některé situace ale prováhal.

Jak to vypadá s Bačkovským?
Hugo by měl od příštího týdne začít pomalu trénovat.

Co ostatní marodi? Marodka je stále poměrně obsáhlá.
Všichni hráči jsou v procesu návratu a pracujeme na tom, abychom po repre pauze měli výběr větší. Doufám, že Plechatý, Tetour, Letenay i Bačkovský byli po pauze připraveni.

A Frýdek?
Tam je to složitější, definitivně asi budeme vědět v úterý, zřejmě půjde na operační zákrok, aby se vidělo, jak to v tom koleně vypadá. Pak uvidíme, jestli se vrátí v průběhu jara nebo nebude k dispozici vůbec.

To by asi byla velká rána?
Rána je to pro nás od začátku jara, že nemáme Frýdka a Červa, kteří byli ve středu pole výrazní a důležití. Hrajeme ale bez nich, doufáme, že se uzdraví alespoň Tetour, který ale zase půl roku nehrál. Zase se vrátí Doumbia, nějaké možnosti zase budeme mít větší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, karviná, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na těžkém terénu to Slovanu drhlo. Vybojované vítězství, oddechl si Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.