Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lukovi to za vinu nedávám, hodnotil trojšanci Kulenoviče na Slavii trenér Kozel

Liberec odehrál na Slavii dobrý zápas, ve druhém poločase byl blízko vyrovnání, v největší možnosti ale hned třikrát během pár sekund zakončoval Kulenovič, brnakář Staněk jej ale vychytal a domácí pak přidali další dva góly. Podle trenéra Kozla by ale jeho tým měl sbírat body v jiných zápasech.

Jak hodnotíte utkání na Slavii?
Jsem trochu zklamaný, výsledek úplně neodpovídá. Bohužel jsme nezvládli zlomové momenty utkání. První z nich byl slávistický vstup do utkání, na který jsme upozorňovali. Na každého vlétli, připravovali jsme se na to, ale nezvládli jsme to a nechali se zatlačit, což vyvrcholilo penaltou. Pak to z nás jakoby spadlo a průběh byl vyrovnanější, měli jsme břevno Kulenoviče. V podobném duchu probíhal druhý poločas, druhým zlomovým momentem byla trojšance Luky, kdy ho Staněk vychytal. Pokud bychom to zvládli vyrovnat, zápas by byl zajímavý až do konce, to se nám ale nepodařilo a Slavii stačilo odskočit, což byl rozhodující moment. Třetí gól byl zbytečný.

Jak byste zhodnotil vlastně čtyři gólové střely Kulenoviće?
Tu první provedl velmi dobře, v rychlosti to sklepnul a obstřeloval, trefil to krásně. U té trojšance mohl napoprvé možná střílet více technicky, poté se snažil zachovat klid, ale netrefil. Nechci mu to dávat za vinu, byl jedním z našich nejlepších hráčů. Jen nedal branku. Jsem rád za zlepšený výkon, protože gól nedal dlouho. Takhle ho ale brzy dá, věřím tomu.

Může hrát roli i faktor Staněk?
Chytil tři velké šance za sebou, vždy byl v dobrém postavení a udělal to střelci těžší. Má tedy velký podíl.

Jak si vysvětlujete pasivní vstup do utkání?
Mužstvo si musí na takový zápas zvyknout. Když to tak řeknu, na podobném hřišti jsme letos byli jednou v zápase na Spartě. Druhým aspektem je kvalita soupeře. Atmofséra, která tady je, na tu jsou domácí zvyklí, pro nás je to něco nového. Každý hráč jde na hřiště s respektem, my se snažíme, aby byli sebevědomější.

Cítil jste, že Slavie je k poražení?
Nevím, jestli k poražení, k tomu bylo daleko. Cítili jsme ale, že máme na to s tím zápasem něco udělat a třeba vyrovnat. Aktivním přístupem jsme si chybu vynutili, ze zisků jsme mohli být nebezpečnější. Slavie finální situace vyřešila do branek a my ne. To byl ten hlavní rozdíl.

Jak hodnotíte první polovinu jara?
Asi průměrně. Dá se říct, že v domácích zápasech jsou výsledky dobré, venku jsme nevyhráli celou ligu, asi ale nemůžeme čekat, že to zlomíme na Slavii nebo na Spartě. Klíč k lepšímu celkovému výsledku leží spíše v Teplicích a v podobných zápasech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukovi to za vinu nedávám, hodnotil trojšanci Kulenoviče na Slavii trenér Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.