Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Slovan má oficiálně nového majitele Ondřeje Kaniu. Generálním ředitelem se stal Jan Nezmar

Slovan má oficiálně nového majitele, mladého podnikatele Ondřeje Kaniu. Klub má také nové představenstvo, předsedkyní se stala manželka majitele Petra Kania. Generálním ředitelem je pak dvojnásobný ligový mistr s Libercem Jan Nezmar.

Ondřej Kania získal 75,65 procent akcií klubu. Proběhlo už také odvolání představenstva i dozorčí rady společnosti. Od úterý 2. dubna je předsedkyní Petra Kania, místopředsedou Tomáš Netopil a členy pak Filip Gigal a Zbyněk Štiller, dlouholetý prezident klubu, který tak zůstává jako odkaz na dosavadního majitele Ludvíka Karla.

Nové představenstvo na svém prvním zasedání jmenovalo do pozice generálního ředitele Jana Nezmara. O tom se mluvilo od počátku a sám Kania tuto informaci nevyvrátil už v minulosti.

Kania také v tiskové zprávě přidal první oficiální vyjádření po převzetí klubu. „Je nám velkou ctí, že se můžeme stát většinovými akcionáři tak významného českého fotbalového klubu, jakým je FC Slovan Liberec. Naším jednoznačným cílem pro nejbližší sezóny je vrátit klub tam, kam historicky patří, tedy na nejvyšší příčky FORTUNA:LIGY a každý rok bojovat v předkolech o účast v základních skupinách evropských pohárů,“ sdělil.

K tomu má pomoci právě Jan Nezmar. „Prvním krokem k dosažení těchto cílů je jmenování Jana Nezmara do pozice generálního ředitele klubu. Další kroky budou následovat a budou transparentně komunikovány s fanoušky, partnery i s fotbalovou veřejností,“ dodal.

Podle informací redakce se další výstupy plánují v nejbližších dnech.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec a TOP09

Štítky slovan liberec, fotbal, majitel, kania, nezmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr CULEK

Pán Bůh s námi.

Čtvrtek, 4. dubna 2024, 08:03Odpovědět

Slovan má oficiálně nového majitele Ondřeje Kaniu. Generálním ředitelem se stal Jan Nezmar  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.