Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První zápas pod novým majitelem zvládl Slovan skvěle, Slovácko porazil 4:1

Slovan premiérové utkání pod novým majitelem Ondřejem Kaniou zvládl na jedničku. Slovácko porazil 4:1 a především ve druhé půli hostům nedal prakticky žádnou šanci dostat se do hry. Znovu se trefil Kulenović, první jarní trefu přidal Tupta, skóroval i Prebsl a první ligovou brankou uzavřel skóre Fukala. Výkon Slovanu v závěru diváci ocenili skandovaným potleskem.

Slovan začal výborně. Už v šesté minutě prodloužil Pennerův centr Mikula a Kulenović poslal míč neomylně do sítě – 1:0! Slovan se pak zatáhl a čekal na brejky. A hned ten první ve 23. minutě využil. Žambůrek obral jednoho z hostujících hráčů, krásnou přihrávkou vyslal Višinského, který ještě předložil před prázdnou bránu Tuptovi – 2:0.

Po druhém gólu domácí pokračovali v aktivním výkonu, po půl hodině natáhl na rohu vápna Žambůrek a jeho rána jen těsně minula růžek brány. Poté Višinský vymotal dva obránce Slovácka, jeho přihrávka ale adresáta nenašla. Ve 36. minutě Tupta rychle hodil aut a Preisler se ve vápně dostal míči, jenže balon netrefil dobře a Fryšták zasáhl.

A ve 38. minutě další krásná akce. Žambůrek vyslal Preislera, na jehož centr jen těsně nedosáhl Kulenović. Akce pokračovala a rána Pennera z dobré pozice šla nad. Domácí ale dominovali, po další krásně sehrané akci ale přišel špatný centr Preislera.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji a hned v 53. minutě snížili, když si centr srazil do sítě Pourzitidis – 2:1. Hned po rozehrání ale mohl Slovan zvýšit. Penner poslal prudký centr před bránu a Tupta nezvládl přesně zakončit. To se povedlo o dvě minuty později Presbslovi, který prokličkoval až do vápna a šajtlí poslal míč za Fryštáka – 3:1.

Liberec dál útočil, v 72. minutě skóroval Tupta, ale před tím byl v ofsajdu. Stejný hráč dostal přihrávku od Kulenoviće a jeho ránu tečoval hostující obránce na roh. Potlesk si v 78. minutě vysloužil za dalekonosnou ránu těsně mimo Pourzitidis. Jen o pár desítek sekund později se ve vápně uvolnil Žambůrek a jeho střela šla vedle tyče.

Domácí dominovali a hosty do ničeho nepouštěli. Sami přitom nadále útočili. Tupta v dalším ofsajdovém úniku trefil břevno. Až v 82. minutě zahrozili hosté, když střela Mihálika šla mimo.

V 85. minutě se domácí radovali počtvrté. Fukala si ve vápně zpracoval na prsa centr Preislera míč poslal levačkou svým prvním ligovým gólem do sítě – 4:1. Liberec ale neměl dost, po další standardce šel Horského pokus jen těsně nad břevno.

Luboš Kozel (Liberec) „Jsem velice spokojený, podali jsme nejlepší výkon minimálně na jaře. První půli jsme byli poctiví dozadu a nebezpeční dopředu, hráli jsme kolmo za obranu a z prvních dvou střel jsme dali góly. Musím ocenit mužstvo, jak zareagovalo na vlastní gól, od stavu 3:1 už to bylo na jednu bránu. Momentálně mají hráči sebevědomí, je to znát. S lepším počasím je i lepší hřiště, což je pro náš způsob hry důležité, i to nám pomohlo ke zlepšené ofenzivě v posledních zápasech."

Martin Svědík (Slovácko) „Ráz zápasu určil první gól, po kterém se projevilo rozpoložení obou mužstev. Na domácích bylo vidět sebevědomí, nám naopak momentálně chybí vlastnosti, se kterými jsme se dostali na vrchol. I taková hrdost, že hraji za Slovácko. Každá přihrávka za obranu, každý náběh pro nás znamenal problém. Branek jsme mohli dostat ještě víc, obranná fáze nám nefungovala. Musíme si sáhnout do svědomí, vždycky nás zdobila náročnost, disciplína, dostupování soupeře, ale dnes tam nebylo vůbec nic. Náš výkon byl hrůzostrašný, Liberec vyhrál naprosto zaslouženě."

Slovan Liberec - Slovácko 4:1 (2:0)

Branky: 6. Kulenović, 23. Tupta, 56. Prebsl, 85. Fukala - 54. Pourzitidis (vl.). Žluté karty: 90. Varfolomejev - 59. Kalabiška. Rozhodčí: J. Petřík - J. Pečenka, P. Kotalík; VAR: T. Klíma, AVAR: J. Kubr. Diváci: 3451

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis - Penner (67. Fukala), Žambůrek (83. Varfolomejev), Prebsl, Preisler - Višinský (76. Doumbia), Kulenović (76. Horský), Tupta (83. Kok)

1.FC Slovácko: Fryšták - Blahút, Kalabiška (72. Břečka), Hofmann (46. Mihálik), Reinberk (C)(83. Bartoš) - Havlík, Juroška (76. Holzer), Kohút (76. Holásek) - Vecheta, Kvasina, Sinyavskiy

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První zápas pod novým majitelem zvládl Slovan skvěle, Slovácko porazil 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.