Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pomáhají nám lepší terény, řekl Kozel po vítězství nad Slováckem. Budoucnost v Liberci bude řešit v létě

Mužstvo Luboše Kozla chytá velmi dobrou formu. Po výhře v Plzni nyní porazil i Slovácko a dotahuje se do skupiny o titul. Podle trenéra Slovanu pomáhají i dobré terény. Po utkání se vyjádřil také ke změnám v klubu i jeho budoucnosti na lavičce Liberce.

Jak hodnotíte utkání se Slováckem?
Jsem velmi spokojený, podali jsme asi nejlepší výkon minimálně za jaro. V první půli jsme byli poctiví dozadu, ještě jsme nebyli tak na míči, ale byli jsme nebezpeční, hráli jsme kolmo za obranu, jak jsme chtěli. Byli jsme i efektivní. Ve druhé půli jsme si říkali, ať brzy neinkasujeme a dali jsme si vlastní gól. Ale musím mužstvo ocenit, protože zareagovalo a dokázalo znovu odskočit. Filip Prebsl ukázal konstruktivní schopnosti a odskočili jsme na 3:1. Pak už to bylo na jednu bránu. Vítězství je naprosto zasloužené.

Měl jste v zápase nějaké pochyby?
Určitě ve chvíli, kdy jsme inkasovali. Člověk neví, co to s mužstvem udělá. Ale kluci to zvládli a reakce týmu byla výborná, podobně jako v Plzni. Hráči nyní sebevědomí mají dobré.

Filip Prebsl hrál v záloze, řekl, že se s pozicí sžívá. Jak to vidíte vy?
Filip Prebsl je velmi dobrý stoper. Bohužel jsme ale v situaci, kdy žádný záložník nepřišel, proto jsme si ho museli vyrobit. Nějaké předpoklady k tomu má. To, co tam odehrál, odehrál velmi dobře a dnes k tomu přidal nadstavbu. Jsem za to rád, může mu to pomoci ve vývoji, najednou se musí lépe orientovat v prostoru, vyrovnává se s tím velmi dobře.

V Liberci probíhají velké změny, jak vidíte budoucnost v klubu vy?
Mám tu smlouvu do léta, snažím se ji plnit a dělat s mužstvem maximum, abychom pokud možno hráli o co nejlepší výsledek. Co se týče mé budoucnosti, to se asi bude řešit v létě.

Jak jste vnímal atmosféru na stadionu?
Soustředím se na trénování, ale nešlo si nevšimnout, že změny, které přišly, jsou vnímány pozitivně. Jsem rád. Před zápasem jsem klukům říkal, že jestli přijde plno lidí ze zvědavosti, máme šanci je tady udržet jen naším výkonem, protože slova jsou jen slova a činy jsou činy.

Minulý týden jste řekl, že nevíte, jestli je lepší být šestý nebo sedmý. Jak to vidíte teď?
Myslel jsem to tak, že být šestý a mít ztrátu na páté místo pět nebo osm bodů, tak je nesmysl snažit se být šestý, protože skoro nemáte šanci to dohnat. Teď ale máme ztrátu dva body na čtvrté místo, to je úplně jiná situace. Spekulovat ale nebudeme, budeme chtít být co nejvýše. Nebyla to kritika systému, ale jestli chceme hrát o Evropu a byli bychom šestí a měli ztrátu pět šest bodů, tak je to za mě nesmysl a lepší je být sedmý a mít možnost hrát ten rozhodující zápas. Nehodnotím systém, ale fakt, kdybychom v té situaci byli. Pak je možná lepší být sedmý než šestý.

Za dva zápasy jste dali sedm branek. Jak jste s tím spokojený?
Jsem za to rád. Jak Kulenović, tak i Tupta se na jaře střelecky trápili. Myslím, že nám pomáhá i počasí a lepší terény. Náš způsob hry je konstruktivní odzadu a potřebujeme na něj dobré hřiště. Oba zápasy mi to potvrdily, protože v Plzni bylo výborné hřiště a i tady bylo daleko lepší než s Karvinou, kde se kombinovat nedá.

Jak hodnotíte výkon Jana Žambůrka?
Honza odvádí, co jsme od něj čekali. Znal jsem ho od mladých let, proto jsem ho i chtěl, protože jsme neměli středního záložníka. Jsem za něj rád, protože drží zdravý. Je hráčem, který má vyváženou defenzivní i ofenzivní hru a na osmičku se hodí. Je to největší vytrvalec, za zápas má pravidelně kolem dvanácti kilometrů. I z tohoto důvodu je pro nás důležitý. Pořád se může zlepšovat.

V jakém stavu přišel? Moc toho před tím neodehrál.
Je to poctivý hráč, pracoval na sobě a základní kondici v sobě má. Přišel a odehrál první zápas proti Spartě a zvládnul to. Věřím tomu, že ještě není na svém stropu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomáhají nám lepší terény, řekl Kozel po vítězství nad Slováckem. Budoucnost v Liberci bude řešit v létě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.