Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slovan po infarktovém závěru padl v Budějovicích 2:3

Slovan Liberec utrpěl na půdě Budějovic porážku 3:2, díky které se domácí Dynamo vydrápalo z poslední příčky tabulky. Naopak nový majitel Slovanu Ondřej Kania zažil první a zároveň velmi hořkou porážku.

Ve 28. kole Fortuna ligy zajížděl liberecký Slovan na půdu posledních Českých Budějovic. Zápas pro Liberec začal velmi dobře. Hned v 6. minutě dokázal otevřít skóre Žambůrek, který zužitkoval Kulenovičovu přihrávku. Dále byla hra vyrovnaná a oba týmy zahodili velkou šanci. Za domácí Suchan, který v šanci netrefil bránu a za hosty Kulenovič, kterého skvěle vychytal Šípoš. Ve 44. minutě musel opustit hřiště Penner kvůli zranění a budějovičtí využili možné nekoncentrace o 2 minuty později, když pěknou ranou srovnal Hellebrand. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhý poločas byl pro diváka velmi výživný. Libereckým fanouškům nejspíš zatrnulo v 54. minutě, kdy od hlavního rozhodčího uviděl Luka Kulenovič červenou kartu. Ta byla ale následně po intervenci VARu přeměněna na kartu žlutou. V 67. minutě se domácí dostali do vedení, kdy po lajně utekl mrštný Musa Alli a předložil míč před bránu, kde v souboji s Doumbiou byl úspěšnější Ondrášek a dostal míč do brány.

V následujících minutách jsme viděli spíše náznaky šancí. To hlavní si aktéři zápasu schovali až do nastavení. V 93. minutě si srazil přihrávku Tupty do vlastní brány Poulolo a vypadalo to, že Slovan si odveze pod Ještěd bod. V úplném závěru ale rozhodl Jan Suchan, jehož střela se otřela o tyč a znamenala veledůležité 3 body pro Dynamo. Liberečtí tak přišli o bod v 97. minutě a jejich zpáteční cesta na sever bude jistě smutná.

SK Dynamo Č. Budějovice - FC Slovan Liberec 3:2 (1:1)

Branky: 45. P. Hellebrand (Šigut), 67. Ondrášek (Alli), 90+6. Suchan (Alli) – 6. Žambůrek (Kulenović), 90+3. Poulolo (vla.). Žluté karty: 71. Ondrášek (CEB), 75. P. Hellebrand (CEB), 79. Čermák (CEB) – 23. Mikula (LIB), 48. Žambůrek (LIB), 57. Kulenović (LIB), 87. Ghali (LIB). Rozhodčí: Zaoral – Nádvorník, Pospíšil. Diváci: 2 398.

SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Lazić (72. Sladký), Králik, Poulolo, Trummer – Suchan, P. Hellebrand, Čermák (82. Hubínek) – Šigut, Ondrášek (C), Alli.
Náhradníci: Janáček – L. Havel, Zíka, Brandner, Sliacky, Tranziska, Madleňák, Nikl.
Trenér: Jiří Lerch

FC Slovan Liberec: Vliegen – Mikula (C) (79. Horský), Prebsl (79. Tetour), Pourzitidis – Penner (44. Ghali), Chaluš, Žambůrek, Preisler (60. Fukala) – Tupta, Kulenović, Višinský (60. Doumbia).
Náhradníci: Bačkovský – Varfolomejev, Kok, Letenay, Lehoczki.
Trenér: Luboš Kozel

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan po infarktovém závěru padl v Budějovicích 2:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.