Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hráči jsou jen lidé, řekl po prohře Slovanu Kozel. Viděl chyby do obrany

Liberečtí fotbalisté po dvou výhrách nad silnými soupeři hráli na hřišti posledních Budějovic a tentokrát utkání nezvládli, když padli 2:3. V nastavení přitom vyrovnali, jenže stihli ještě inkasovat. Podle trenéra Kozla jeho tým vyprodukoval několik zbytečných chyb a celková defenzivní hra podle něj nebyla dobrá.

Jak hodnotíte utkání?
Měli jsme dobrý vstup do utkání, po hezké akci jsme dal gól. Domácí pak byli o něco aktivnější, ale kromě jedné situace si nic nevybavuji. Když jsme hru vyrovnali a měli pod kontrolou, tak v závěru poločasu uděláme zbytečnou ztrátu a z protiútoku dostaneme gól. Domácí jsme dostali nahoru a hrálo se od nuly. Ve druhé půli byli domácí lepší a když už jsme si říkal, že se to vyrovnalo, tak dostaneme laciný gól. Domácí kvalitu v ofenzivě mají my jsme nebránili úplně dobře. Měli jsme nucená střídání, šli jsme za vyrovnáním, což se nám v nastavení povedlo. Když už to vypadalo, že to dopadne, ta bohorovnost dozadu se projevila i v úplném závěru, kdy jsme ještě jednu situaci přečkali. Poté to vygradovali naší další ztrátou na půlce. Je to pro nás zbytečná porážka, remíza by asi byla spravedlivá.

Čím to je, že tým předvede dva výborné výkony v Plzni a se Slováckem a pak v Budějovicích udělá tolik chyb?
Je to fotbal, hráči jsou jen lidé a opakovat takový výkon není jednoduché. Dnes proti nám stál maximálně motivovaný soupeř skvěle připravený takticky se širokými křídly, kdy nám Alli dělal zle. Mikula na něj hrál od začátku se žlutou kartou, tam to smrdělo. Směrem dopředu Budějovice určitě nejsou nejhorší tým v lize. Ti středoví hráči i ti nahoře jsou nepříjemní a dělali nám problém. Mohli jsme se s tím vyrovnat lépe a dotáhnout to do remízy, bohužel v závěru jsme to nezvládli.

Bylo tam nucené střídání Nicolase Pennera, jak moc to ovlivnilo zápas?
Spíš nás to limitovalo pro střídání ve druhém poločase. Musel střídat i Prebsl, který střídat neměl. Byly to dvě vynucené změny a ve druhé půli jsme tak měli jen dvě okna na střídání.

V 56. minutě udělil rozhodčí červenou kartu Lukovi. Jaké byly vaše pocity?
Byly to pocity zmaru, viděli jsme to na tabletu a byl to nesmysl. Vůbec nevím, co k tomu rozhodčího vedlo.

Blíží se konec základní části, jak důležitý byl dnešní zápas?
To se ukáže. Boleslav prohrála doma, opravdu žádný zápas není jednoduchý. Budějovice doma udělali šestnáct bodů a my osm nebo devět. I z tohoto pohledu není jasné, že bychom tu měli suverénně vyhrát. Nepodali jsme stoprocentní výkon, a proto to tak dopadlo.

Když koukáte na top šestku, chcete se tam vůbec dostat?
Čistě matematicky chceme vyhrát další zápas a pak uvidíme, jak to bude vypadat. Tím, že Boleslav prohrála, tak nám neodskočila, o to větší chyba je, že jsme tu ten bod neurvali, mohli jsme být nadoraz. Hrajeme doma z Hradcem a budeme chtít vyhrát.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči jsou jen lidé, řekl po prohře Slovanu Kozel. Viděl chyby do obrany  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.