Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Slovan v boji o poháry ztratil. S Hradcem uhrál U Nisy bezbrankovou remízu

Útok na titulovou skupinu se Slovanu příliš nepodařil, když s Hradcem Králové uhrál bezbrankovou remízu. Bod jej sice poslal na šesté místo tabulky, v posledním kole ale hraje v Ostravě a Slovácko má navíc večerní utkání s Plzní k dobru.

Hned ve čtvrté minutě se k míči na rohu vápna dostal Kulenovič a jeho obalovačka nadělala Zadražilovi starosti. A v sedmé minutě stejný hráč pálil po přiťuknutí Višinského, tentokrát v brankové pozici ale těsně minul.

Vzápětí na druhé straně pálil zpoza vápna Kučera a Bačkovský nemusel zasahovat. Rušný úvod ale pokračoval a z protiútoku zakončoval Ghali nad. Slovan se pak na čtvrthodinu vytratil, jenže Hradec se do vážnější šance nedostal. Až po půl hodině se z poloviny rozběhl s míčem Tupta a jeho rána šla jen těsně nad břevno.

Slovan se trápil a dobře nevstoupil ani do druhé půle, v 52. minutě přežil dvojnásobnou obří šanci Hradce, první střelu vyrazil Mikula, podruhé zasáhl Bačkovský. V 57. minutě se dostal do obrovské šance Chaluš, jeden z obránců ho ale zastavil, podle rozhodčího bez faulu.

Liberec nehrál dobrý zápas a když už se dostával do dobré možnosti, přišla ztráta nebo špatná přihrávka. A tak zahrozil Hradec, po další ztrátě se k míči dostal Vašulín a jeho dělovka orazítkovala tyč.

Hosté ale zacítili šanci a domácí postupně zatlačili. V 83. minutě se Slovan dostal do ojedinělé možnosti. Zmar ale podtrhl Horský, který v dobré pozici míč trefil špatně a branku vůbec neohrozil.

Až v samotném závěru se Slovan probudil, rány Letenaye a Horského ale hostující obrana zblokovala. Domácí pak hosty zmáčkli, přišlo i několik standardek a střel, žádná ale branku neohrozila. Závěr nastavení se navíc odehrál před bránou Bačkovského, z posledního rohu pak jeden z hostujících hráčů překopl bránu.

Slovan Liberec - Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: O. Berka - T. Mokrusch, J. Pečenka; VAR: O. Pechanec, AVAR: J. Kříž. Diváci: 2611

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis (73. Tetour) – Ghali, Prebsl, Žambůrek, Preisler (84. Fukala) – Višinský (66. Kok), Kulenović (84. Letenay), Tupta (66. Horský)

FC Hradec Králové: Zadražil – Ja. Klíma, Kodeš (C), K. Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí st. (90+2. Horák) – Čmelík (78. Pudhorocký), Pilař (70. Juliš) – Vašulín

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v boji o poháry ztratil. S Hradcem uhrál U Nisy bezbrankovou remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.