Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

O šestku jsme se chtěli poprat, stačil jeden gól, řekl po Baníku asistent Petřík

Josef Petřík vedl Slovan na Baníku jako hlavní trenér, protože Luboš Kozel nemohl na lavičku kvůli žlutým kartám. A nevedl si špatně, Slovan dokázal smazat dvougólové manko a v závěru se snažil strhnout výhru na svou stranu.

Jak hodnotíte utkání na Baníku?
Bylo velice emotivní a na slušné úrovni a na pohled celkem hezké. Kromě první střely Dana Tetoura do tyče jsme do utkání nevstoupili úplně dobře. Byli jsme zatlačeni do defenzivy a většinu balonů jsme ztráceli. Gól trochu visel ve vzduchu. Pramenilo to z toho, že jsme byli přetížení. Gól Baník možná trochu ukolébal a dostali jsme se do hry. Vybavuji si dvě tři gólové příležitosti, největší měl asi Višínský, ale střílel i Tupta a Fukala. O půli jsme si něco řekli a něco změnili. Horší vstup ale do druhé půle asi nemůžete mít. Kluci ale nesložili zbraně a šli za remízou a poté i za vítězstvím. Věděli jsme, že remíza je málo, domácí ale také nechtěli remizovat, gól mohl padnout na obou stranách. Škoda, že jsme lépe nevyřešili některé situace. Když ale na Baníku prohráváte 0:2, remíza není až taková ztráta, i když v naší situaci nakonec byla.

Jak jste spokojení s končeným sedmým místem v tabulce?
Kdyby nám to řekl někdo před sezonou, asi bychom to s nejmladším mužstvem v lize brali. Když jste ale blízko šestky, chtěli jsme se o to poprat. Stačil jeden gól. Buď nedostat v Budějovicích, nebo dát dnes. Hranice úspěchu a neúspěchu je někdy velmi tenká. Sezona ale nekončí, musíme se nachystat na Teplice, které mají skvělý tým a v sezoně jsme je neporazili.

Jste spokojený s výkonem Daniela Tetoura, který přišel právě z Baníku?
Trochu jsme na to spoléhali, že bude mít speciální motivaci. Rozhodovali jsme se mezi ním a Ivanem Varfolomejevem, který je defenzivnější a my jsme chtěli po zisku míče být přesní, protože na Slavii se nám to moc nedařilo. Mohl dát gól. Pro větší hodnocení se ale budeme muset podívat na video.

Proč byl kapitánem zrovna Vliegen?
Proběhla volba kapitána, těch zraněných nebo vykartovaných máme poměrně dost, Vliegen byl na řadě.

Veřejným tajemstvím je přestup Fukaly do Baníku? Řešili jste to, když odehrál celý zápas?
Téma to bylo, není to pro něj jednoduchá situace. Nám ale chybělo z různých důvodů šest hráčů. Někteří jsou dlouhodobě zranění, v Budějovicích přibyl Penner a v týdnu Mikula, do toho se nám vykartoval Purzitidis a Bačkovský. Kádr nemáme nafukovací, zvažovali jsme to a po pohovoru s trenérem jsme se rozhodli ho postavit a myslím, že to odehrál celkem slušně.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník, petřík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O šestku jsme se chtěli poprat, stačil jeden gól, řekl po Baníku asistent Petřík  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.