Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kozel po Teplicích: Jasná penalta, řekl. Pak oznámil konec na lavičce Slovanu

Byla to nezvyklá tiskovka. Trenér Liberce Luboš Kozel nejprve klasicky hodnotil utkání a odpovídal na otázky novinářů. Když už ale žádná nepřicházela, vzal si sám slovo a oficiálně oznámil konec na lavičce Slovanu. „Informace z různých zdrojů stejně unikají, a tak asi nemá cenu chodit kolem horké kaše,“ vysvětlil.

Jak hodnotíte utkání v Teplicích?
Samozřejmě nemohu být spokojený, výsledek je pro nás nepříznivý. Ani ale neodpovídá průběhu zápasu. V prvním poločase to bylo taktické, žádné velké šance nebyly. Druhou půli jsme dopustili, co jsme nechtěli, domácí šli do rychlého přechodu po ztrátě ve středu hřiště a zakončili to nádhernou střelou Fily. Potom jsme měli asi nejlepší pasáž, šli jsme za vyrovnáním, oživil to Višinský. První situace, která měla skončit gólem, skončila Kulenovičovým zraněním, a pak tam za mě byla jasná penalta na Višinského, ta ale bohužel nebyla písknutá. Druhý gól byl pro nás nesmyslný, Doumbia ztratil balón a dopustili jsme druhý gól domácích. Ti měli asi tři střely za zápas, dvě z toho za vápnem byly gólové. Co se s tím dá dělat. Naším největším problémem byla finální fáze, ale nevyřešili jsme nic. Prohráváme 2:0, ale nic nebalíme, budeme chtít doma do toho vlítnout, dát gól a utkání otočit.

Kulenovič ošklivě narazil do tyče. Bude v pořádku?
Je při vědomí, má naražená žebra a hlavu. Chvilku si ale nepamatoval. V Liberci půjde na CT, které ukáže více. Zamrazilo mě, ale podobných situací tam bylo víc. I Marios Purzitidis tam zůstal po zákroku ležet a nemá úplně hezký obličej. Snad to ale ani u jednoho nebude tak vážné.

Teplice jste letos třikrát neporazili. Co na ně do odvety vymyslet?
Musíme dát góly. Ideálně by bylo dát první co nejdříve. Doma jsme silnější, ale i dnes jsme ty situace měli. Musíme být kvalitnější v koncové fázi.

Proč chyběl Žambůrek a jak moc chyběl?
Má problém s kotníkem, bohužel netrénoval celý týden a nebyl k dispozici.

Slovo si nyní vzal sám trenér Kozel…
Nějaké spekulace šly delší dobu. Chtěl bych jen uvést na pravou míru, jak to je. Po sezóně v Liberci končím. Vím to už delší dobu, ale s vedením jsme se dohodli, že to zveřejňovat nebudeme, proto jsem to zatím nepotvrdil. Ale informace nějakou dobu unikají a všichni o tom víceméně píší jako o hotové věci. Týmu jsem to oznámil před nějakou dobou. Tak jen aby to bylo na vědomí i veřejně.

Jak dlouho to tým ví? Nemůže se to podepsat na posledních výkonech?
S vedením jsme se dohodli po zápase s Plzní. Měli jsme před Slováckem a nechtěli jsme do toho vnášet nějaké další informace. Smlouvu mám v případě nějakého výsledku i na příští rok, ale věděl jsem, na čem jsem. Jenže informace z různých zdrojů stejně unikají, a tak asi nemá cenu chodit kolem horké kaše. I mě se v tom nedělalo dobře, proto jsem to týmu řekl a teď mám i první příležitost to říct veřejně.

Jak moc vás mrzí, že v Liberci končíte?
Beru to jako fakt. Mám opci na příští sezonu v případě výsledku, který by ale třeba stejně nedopadl. Respektuji, že se nové vedení takhle rozhodlo. Snažím se sezonu dojet co nejlépe, jak to jde. Mrzí mě, že jsme se nedostali do první šestky, chyběl nám defacto jeden gól. Dnes nám také štěstí moc nepřálo, budeme se ale snažit, aby příští zápas nebyl pro mě a pro mužstvo tím posledním v sezoně.

Zmínil jste, že se vám nepracoval úplně dobře.
Mrzelo mě, že ty informace prosákly ven, i když byly docela pravdivé, což pro mě bylo záhadou, když to věděli tři nebo čtyři lidé. Z tohoto pohledu to pro mě bylo nepříjemné a pro kabinu také, protože ta to vnímá taky. Myslím si, že s kabinou mám kvalitní vztah a v tu chvíli jsem usoudil, že by bylo dobré, aby věděli, jak to je. Řekli jsme si, že jedeme až do konce.

Vysvětlilo vám vedení, proč s vámi nepočítá?
To bych asi teď nerozváděl. Klub vydá prohlášení, rozhodli se pro jiného trenéra, na což má právo. Dozvěděl jsem se to v momentě, kdy oficiálně vstoupili do klubu, i když nějaké náznaky byly už před tím.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kozel po Teplicích: Jasná penalta, řekl. Pak oznámil konec na lavičce Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.