Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Slovanu končí sezona, s Teplicemi prohrál i domácí odvetu

Liberečtí fotbalisté v odvetě semifinále prostřední ligové skupiny odvraceli vyřazení, jenže neodvrátili a prohráli i druhý zápas, tentokrát 1:2. Slovanu tak končí sezona, poháry se mu vybojovat nepodařilo.

V úvodu byly aktivnější možná trochu překvapivě Teplice, ale do žádného zakončení se nedostaly. Liberec se vlastně poprvé do útoku dostal až po čtvrthodině hry, kdy nejprve centr Pourzitidise odvrátila hostující obrana na roh a po signálu nesedla střela Prebslovi. Slovan ale hrál dobrou pasáž, ve 22. minutě Ludha musel krotit dalekonosnou bombu Tupty doprostřed brány.

Tlak Slovanu ale trval, ve 26. minutě se po dalším rohu do zakončení tlačil Pourzitidis, jenže netrefil balon. Domácí ale cítili šanci a ve 30. minutě míč po hlavičce Višinského narazil do břevna. V 38. minutě si navedl míč z rohu vápna Višinský a jeho pěkná rána šla jen těsně mimo tyč.

Teplice se spoléhaly na brejky, ty se ale Slovanu dařilo pokrývat. Sám pak musel útočit so zformované obrany a často volil zakončení zdálky, tak jako Žambůrek, který minul, a také Pourzitidis, jehož ránu zkrotil Ludha.

A když už se Slovan v závěru dokázal hned několikrát rychlým míčem dostat za obranu, hned třikrát se mával ofsajd. Branka tak v prvním poločase nepadla.

Padla až v úvodu druhého, a to do domácí brány. Trubač si po rohu zpracoval míč a poslal ho do růžku Bačkovského brány – 0:1. Navíc v 58. minutě se po zmatcích v domácí obraně trefil Mičevič a bylo to už 0:2.

O osudu dvojzápasu bylo jasno, zápas se už víceméně dohrával, i když Liberec se alespoň o čestný zásah snažil. Jenže ani v nadějných pozicích prakticky netrefil bránu a Teplice si postupový výsledek hlídaly.

Nakonec ale přišlo alespoň snížení, když se na konci 81. minuty uklidil míč do brány Pourzitidis – 1:2. V závěru mohl Slovan vyrovnat, ale Tetour v dobré pozici hlavou míč špatně trefil a následná rána Tupty byla sražena obranou. V 90. minutě pak vyslal jedovku Preisler, ale bránu těsně minul.

Slovan Liberec - FK Teplice 1:2 (0:0)

Branky: 82. Pourzitidis – 49. Trubač, 58. Mičević. Žluté karty: 12. Višinský, 33. Prebsl, 78. Tetour – 6. Fila, 28. Mičević, 55. Chaloupek. Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Hurych; VAR: Kocourek, AVAR: Ratajová. Diváci: 3266

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Mikula (C) (73. Tetour), Chaluš, Pourzitidis - Fukala (55. Horský), Žambůrek, Prebsl, Ghali (55. Preisler) - Višinský (86. Kok), Letenay (55. Rabušic), Tupta

FK Teplice: Ludha - Chaloupek, Knapík, Mičević - Švanda, Mareček (C) (90. Bednár), Kričfaluši, Labík (74. Beránek) - Trubač (65. Havelka) - Fila, Čerepkai (74. Tsykalo)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanu končí sezona, s Teplicemi prohrál i domácí odvetu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.