Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Byli jsme schopní potrápit nejlepší, ale prohrát s nejhoršími, hodnotí liberecké angažmá trenér Kozel

Luboš Kozel odtrénoval poslední ligové utkání na lavičce Slovanu, na které nakonec strávil skoro tři sezony. „Po většinu času mě to tady bavilo a angažmá se mi líbilo. Budu na to vzpomínat v dobrém,“ řekl po utkání.

Jak hodnotíte odvetu s Teplicemi?
Jsme zklamaní, chtěli jsme to ještě zdramatizovat a pokusit se dvojzápas strhnout na naši stranu. K tomu jsme ale potřebovali dát gól. V prvním zápase jsme udělali zbytečnou chybu v závěru, kdy jsme si nechali dát druhý gól. Od 15. minuty jsme ale hráli velmi slušně a na hřišti jsme byli lepší, bohužel jsme ale branku v první půli nedali. Na začátku druhé půle jsme dostali zbytečný gól. Poté jsme vystřídali, ale vlastně dvě minuty poté jsme dostali druhý gól. Pak už se to dohrávalo a neměli jsme náboje. Jsem rád, že jsme kvůli lidem dali alespoň gól.

Poprvé se v základní sestavě objevil Letenay. Co pro něj rozhodlo proti Rabušicovi?
Michal Rabušic není připravený na to, aby hrál od začátku delší časový úsek, byl nemocný. Rozhodovali jsme se mezi Lukášem a Filipem Horským. Čekali jsme zahuštěnou obranu Teplic, Filip je spíš do otevřené obrany. Neprosadil se, ale určitě nebyla jen jeho chyba, že jsme gól nedali.

Právě Michael Rabušic řekl, že tým měl potenciál na lepší výsledek, jak sezonu hodnotíte vy?
Chybělo tomu pár věcí. Když chcete udělat úspěch, musí se vše sejít a nám se vše nesešlo. V zimě odešli důležití hráči a nepřišla náhrada, máme důležité kreativní hráče mimo, Christian Frýdek nehraje. Nedá se říct, že každého hráče lehce nahradíte, tak to tady úplně není. Dnes chyběl Luka Kulenović a bylo to znát. Teplice teď byly více v pohodě, možná i uvolněnější. Hlavně konec sezony nebyl optimální, po výhře v Plzni a nad Slováckem bylo očekávání, ale bohužel další zápasy jsme nezvládli a té nevyrovnanosti jsme se nedokázali vyvarovat celou sezonu.

Co vaše budoucnost? Chcete si dát pauzu, nebo rovnou někde dál trénovat?
Uvidíme, co přinesou následující dny. Necítím se, že bych potřeboval volno. Po většinu času mě to tady bavilo a angažmá se mi líbilo. Budu na to vzpomínat v dobrém. Uvidíme, jaké budou možnosti.

Preferujete Česko, nebo byste rád zkusil i zahraničí?
Nebráním se ničemu. Trénovat v zahraničí je prestižní věc, ale nebráním se ani nabídce z ligy. Záleží ale n konkrétní situaci, jestli mi to bude dávat smysl.

Co rozhodlo dvojzápas s Teplicemi? V čem byl soupeř lepší?
Jednoznačně v efektivitě, stačilo jim méně zakončení na to, aby nám dali čtyři branky. Minule to byly dvě střely za vápnem, dnes důraz. U některých našich hráčů už bylo vidět, že nemají takovou formu, jako před měsícem nebo dvěma. Příkladem je třeba Ghali, který byl ještě nedávno rozdílový hráč, ale nic proti němu, to může potkat kohokoliv. Rozhodla zkrátka efektivita.

Po zápase v Teplicích přišel nový majitel Kania s tím, že byste možná neakceptoval změny, které přijdou. Nejste nakonec naštvaný nebo smutný, že jste nedostal šanci v Liberci pokračovat pod novým vedením?
To je život, každý má právo říct svůj názor. To, co řekl pan Kania, na to má samozřejmě právo, stejně jako kdokoliv jiný, já tu musím akceptovat. Jestli bych tu chtěl nebo nechtěl být, to je druhá věc, ale musí to respektovat a zařídím se podle toho.

Co se vám v Liberci za tři roky povedlo?
Přišel jsem a Liberec byl šestnáctý, na padáka. Základ byl mužstvo stabilizovat a zachránit ligu, což se nakonec povedlo v klidu. Pak to bylo nahoru dolů, to je ale logické, mužstvo je jedno ze dvou nejmladších v lize, doprovází to tak určitá nevyrovnanost výkonů. Byli jsme schopni potrápit nejlepší, ale prohrát s nejhoršími. Druhý rok jsme skončili sedmí, bohužel sedm místo nic neznamenalo. Letos by znamenalo. Bohužel letos se nám to nepodařilo. Vždycky, když jsem ale s panem majitelem Karlem před sezonou mluvil, cílem bylo, abychom nehráli o záchranu, ale ve středu tabulky v klidu a abychom pracovali s mladými hráči, kteří se budou zhodnocovat. To si myslím, že se dařilo. Vlastně každý půl rok se jeden hráč zhodnotil. To byl hlavní cíl a ten jsme plnili. Možná mohly být lepší výsledky, otázka ale je, jestli se proto vždy udělalo to nejlepší. Na mysli má zimu, kdy jsme mohli udělat víc pro to, aby mužstvo bylo konkurenceschopné. Ale byl jsem s tím takhle srozuměný a práce mě naplňovala. Chtěl bych poděkovat minulému vedení, které mi důvěru dalo a byly okamžiky, kdy to bylo skoro na vyhazov a oni mě podrželi, protože viděli, že děláme maximum. Vždycky se nám to potom vrátilo. Každý trenér potřebuje důvěru.

Jak se pojede z Liberce? Strávil jste tu skoro tři roky. Budete cítit nostalgii?
Pojede se mi dobře. Člověk tuší, že se to blíží. Ještě ale nekončíme, budeme trénovat, protože jsme skončili poměrně brzo. Smlouvu vám do 30. června, takže sem pojedu ještě hodněkrát zpátky (úsměv).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice, kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byli jsme schopní potrápit nejlepší, ale prohrát s nejhoršími, hodnotí liberecké angažmá trenér Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.