Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Jako Sunderland nebo Wrexham? O Slovanu a jeho novém majiteli vzniká dokument

Viděli jste seriály na Netflixu Sunderland 'Til I Die nebo na Disney Welcome to Wrexham? I v našich podmínkách vzniká podobný dokument. A bude o Slovanu Liberec a jeho novém majiteli Ondřeji Kaniovi. Mapovat má příští sezonu a vzniká pro Voyo pod vedením režiséra Michala Samira.

Dokument se bude jmenovat Slovan Liberec: zpátky na vrchol a jak už název napovídá, mapovat má snahu nového majitele dostat klub se třemi ligovými tituly zpět mezi nejlepší české týmy.

„Věděl jsem, že je o dokumentární sérii z fotbalového prostředí zájem, a dlouho jsem čekal na správný moment. Ten přišel ve chvíli, kdy se Ondřej Kania chopil Liberce a veřejně deklaroval sen, kdy v regionálním klubu pod Ještědem zní znělka Ligy mistrů. Je to šílené, ale vůbec ne nemožné. A to je pro mě základ skvělého příběhu,“ popsal režisér dokumentu Michal Samir.

Ten má přitom k fotbalu blízko. A blízko má i k Libereckému kraji. „Kdybych nebyl režisér, nejspíš bych působil ve fotbale, který je mou celoživotní, až fanatickou vášní. Jednak jsem ho hrával v Turnově, což je město právě nedaleko Liberce, ale hlavně jsem si udělal licenci na rozhodčího, abych mohl být hře co nejblíže,“ dodal.

A s Libercem mají společného i další tvůrci z týmu, který dokument připravuje. Z Liberce totiž pochází producenti Maja Hamplová a Matěj Chlupáček, kreativním producentem Voyo pak je Matěj Podzimek.  

A na co se diváci v dokumentu mohou těšit? „Zajímají nás lidé a situace, ať už jde o manžele Kaniovy, novou sušičku na praní dresů, nebo poslední minuty jednání o přestupech hráčů. Chceme zmapovat, jak emotivní může být hledání nových cest, řešení překážek nebo dělání či nedělání kompromisů v konkrétních situacích. To vše dokumentárním pohledem, kde nesledujeme jednoho konkrétního člověka, ale celou organizaci,“ popsala producentka Maja Hamplová.

Dokument by ale nevznikl bez souhlasu majitele Slovanu. „Projekt oživení Slovanu Liberec jako jednoho z nejúspěšnějších fotbalových klubů v naší zemi, jeho návrat na přední příčky první ligy a účast v evropských pohárech jsou největší výzvou, do které jsme se pustili. Může to dopadnout jakkoliv, ale věřím, že je dobrý nápad nechat veřejnost nahlédnout do zákulisí celého procesu a nechat ji s námi prožít všechny naše úspěchy, ale i neúspěchy. V prostředí, kde je přirozené nic příliš nekomentovat a neotevírat se navenek fanouškům, se jedná o riskantní krok, ale já i moje žena Petra jsme střelci a odvaha a tendence riskovat k nám prostě přirozeně patří,“ řekl Ondřej Kania.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, voyo, kania, dokument

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Jako nevim no. Dokument by se měl točit spíš o minulém vedení, které má za sebou prokazatelné úspěchy ve formě titulů, umístění, výsledků..

Pátek, 17. května 2024, 10:07Odpovědět

Jako Sunderland nebo Wrexham? O Slovanu a jeho novém majiteli vzniká dokument  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.