Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Slovan prochází přestavbou. Představil nové logo, chystají se změny v kádru

Liberecký Slovan má po dlouhých letech nové logo. A zásadní věc zůstala, v logu je i nadále silueta Ještědu. Klub chystá další novinky – nový realizační tým, přestavbu kádru, nové dresy i jinou komunikaci s fanoušky.

Zásadní změnou je ale nové logo a vizuální identita klubu, který se nově prezentuje jako Hvězda ze severu. „Změna vizuální identity klubu je jedním z důležitých střípků do celé skládačky. Jedním z našich zásadních úkolů je získat zpátky fanoušky, které klub historicky měl a kteří chodili na zápasy, nebo se na ně dívali v televizi, a zároveň je naším velkým cílem získat fanoušky nové a to nejen z Liberce, ale z celého Česka,“ vysvětlil nový majitel klubu Ondřej Kania, proč ke změně došlo.

Jak se vám líbí nové logo Slovanu?

Celkem hlasovalo686 čtenářů

I jemu je jasné, že především z počátku může být logo přijímáno různě. „Každý rebranding v prvních hodinách a dnech budí velké vášně a chvíli trvá, než si na něj lidé zvyknou. Jsem ale přesvědčen o tom, že jsme jako klub spolu s externími partnery v celém procesu odvedli maximální úsilí a že nová identita se povedla,“ dodal.

A první reakce už se také objevují. Novou podobu loga totiž fanoušci netrpělivě očekávali. „Jen první dojmy, jsem strašně rád, že se povedl udržet Ještěd ve znaku. Na druhou stranu, musím říct, že je mi strašně líto, že se obětoval ten nádherný odstín nebeské modré z původního loga,“ uvedl na twitteru fanoušek s přezdívkou Slovaňák.

Právě odstín modré řeší asi nejvíce fanoušků, jinak ale převážně panuje spokojenost. A poměrně spokojený je i třeba Tomáš Janů, legenda Slovanu a trojnásobný mistr ligy. „Je to pořád Ještěd, doufám, že to vrátí tu slávu, která tady byla – tituly a poháry, protože fanoušci si to zaslouží,“ řekl.

Právě o zachování siluety Ještědu se spekulovalo, nakonec ale je. „Dořešení sporu s dědici architekta Karla Hubáčka bylo pro nové představenstvo prioritou. Rozhodnutí zachovat siluetu hory Ještěd v logu padlo ve chvíli, kdy Úřad průmyslového vlastnictví vyvrátil možné porušení autorských práv ze strany klubu. Abychom však do budoucna předešli dalším možným sporům, zvolili jsme cestu větší abstrakce a zjednodušení tvaru,“ vysvětlil klub na webu hvezdazeseveru.cz, kde novou identitu představuje.

Jak už ale Kania naznačil, Slovan prochází mnoha dalšími změnami. „Odtajněním loga pro nás ale celý příběh nekončí. Naopak v nejbližších týdnech musíme aplikovat novou identitu do všech míst v outdooru i digitálním prostředí. Chceme také fanouškům už brzy nabídnout nový merch ve fanshopu a chystáme i další novinky. Vše se budeme snažit směřovat na termín klubových narozenin, které vycházejí na 12. července,“ upřesnil ředitel marketingu a obchodu Štěpán Hanuš.

Pracuje se také na přestavbě kádru, který by nově měl vést Radoslav Kováč, oficiálně jeho příchod ale potvrzený není.

Fanoušci se také mohou těšit na lepší komunikaci, na kterou si dlouhodobě stěžovali. „Už na příští sezónu se chystá více video obsahu ze zákulisí nebo efektivnější a přímá komunikace skrze různé online nástroje tak, aby fanoušek věděl maximální množství informací o dění v klubu,“ uvedl klub na webu.

Na startu podzimní sezony by pak měl být k dostání nový merchandising, před sezonou pak klub představí nové dresy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, logo, identita, marketing

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan prochází přestavbou. Představil nové logo, chystají se změny v kádru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.