Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

První posila pro Liberec. Do Slovanu přichází Marek Icha

Slovan představil první posilu kádru pro novou sezonu. Stal se jí dvaadvacetiletý Marek Icha, který poslední dvě sezony jako hráč Slavie strávil v Pardubicích. V Liberci se tak znovu setká s trenérem Radoslavem Kováčem. Icha s klubem podepsal smlouvu až do roku 2028. A vybral si číslo 8, které před ním nosil Lukáš Červ.

„Doufám a věřím, že odehraju co nejvíc zápasů a že pomůžu týmu, abychom hráli na horních příčkách tabulky. Chceme evropské poháry a cíl je se rovnat nejlepším týmům v Česku,“ řekl Marek Icha pro klubový web po podepsání smlouvy.

Vyztužit by měl střed zálohy, kde po odchodu Lukáše Červa zůstala mezera. Icha by měl hrát právě Červovu pozici, navíc si vybral i číslo 8, které nosil jeho předchůdce. „Nejlépe se cítím na defenzivním záložníkovi. Řekl bych, že rád hraju s balonem. Myslím, že jsem celkem běhavý hráč, který pomáhá týmu a nebojí se chodit do rozehrávky nebo rozdávat přihrávky,“ dodal mladá hráč, které zvládne i post na kraji obrany.

V Liberci se znovu setká s trenérem Radoslavem Kováčem, který jej vedl obě sezony v Pardubicích. „Jde o hodně lidského trenéra, snaží se být k hráčům upřímný, což je velmi důležité. Říká vše na rovinu, hráli jsme pod ním v Pardubicích skvělý fotbal a určitě to bude pokračovat i v Liberci,“ řekl.

O Ichu mělo zájem hned několik klubů, nakonec si ale vybral Liberec. „Marek je mladý a pracovitý hráč s výborným charakterem, o kterého byl velký zájem i z jiných klubů. Proto jsme rádi, že se nám s ním podařilo dohodnout na dlouhodobé smlouvě. Věřím, že u nás najde ideální podmínky pro svůj další fotbalový rozvoj,“ popsal sportovní ředitel klubu Theodor Gebre Selassie.

Ten zmínil i jednání se Slavií, které Icha patřil. „Oceňujeme také konstruktivní přístup ze strany Slavie, se kterou jsme se domluvili na Markově přestupu,“ dodal.

Další příchody zatím potvrzené nejsou, spekuluje se ale o příchodu dalších dvou hráčů s Pardubic. Do Liberce mají údajně blízko další střední záložník Michal Hlavatý a také brankář Antonín Kinský. Oba má lákat další spolupráce s trenérem Kováčem.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, icha, posila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První posila pro Liberec. Do Slovanu přichází Marek Icha  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.