Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Slovan na začátku přípravy. Průvan v kádru, na posilách se pracuje

Liberečtí fotbalisté zahájili přípravu na novou sezonu a už teď je jasné, že změn bude celá řada. Více je zatím odchodů, vedení klubu pak pracuje na posílení.

Co se týče posil, trenér Kováč už může počítat s Markem Ichou a Josefem Koželuhem. „Jsou to kluci, kteří jsou základními kameny reprezentační jednadvacítky. Máru Ichu známe dva roky a je tam stále obrovský prostor ke zlepšení. Je skvělý charakter. Od Pepíka Koželuha očekáváme vysokou intenzitu hry, kterou chceme do libereckého týmu dostat,“ popsal první posily trenér Radoslav Kováč.

Obranné řady vyztuží také devatenáctiletý talent Adam Ševinský, který dorazí na hostování z pražské Sparty. Dosud působil jako kapitán sparťanského béčka. „Podmínky jeho případného angažmá v našem týmu kluby momentálně řeší,“ upřesnil mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

O dalších jménech se zatím spekuluje, těmi nejvýraznějšími jsou brankář Antonín Kinský a středopolař Michal Hlavatý. Zda Slovan posílí, to ale podle Kováče jisté není. „Podepsaní nejsou, jednání probíhají, ale je to všechno strašně daleko,“ řekl Kováč.

A-tým tak na začátku přípravy doplnili mladící z B-týmu nebo dorostu, konkrétně Jindřich Musil, Sebastian Kop a Matěj Strnad.

Prakticky posílení ale znamená návrat dlouhodobých marodů. Do Liberce ze Sparty přestoupil stoper Plechatý, který chyběl prakticky celou loňskou sezonu, do přípravy se naplno zapojil i Christian Frýdek, který vynechal celou jarní část.

Podívejte se na rozhovor trenéra Kováče

V týmu zatím chybí Ghali, který by měl dorazit z dovolené. Lubomír Tupta je na Euru, kde reprezentuje Slovensko. Otázka je zatím u Michaela Rabušice. „Nastupuje do přípravy a v jejím průběhu se rozhodne, zda bude na podzim pokračovat v hráčské či jiné roli,“ dodal mluvčí.

Dost je také odchodů. Už po konci sezony Slovan informoval o konci Doumbii a Fukaly, pokračovat ale nebude ani Tetour a končí i hráči, kteří byli pod Ještědem na hostování, tedy Chaluš, Žambůrek, Prebsl a Horský.

Dva týdny se bude Slovan připravovat v Liberci, už v sobotu odehraje přípravný zápas v Hrádku proti Varnsdorfu, příští týden jej pak čeká turnaj v Benátkách. Na závěr přípravy pak odcestuje do Rakouska na soustředění, kde jsou v plánu další tři utkání se zahraničními soupeři. „Tam už by mělo všechno směřovat k tomu, jak se chceme prezentovat v nové sezoně,“ uzavřel Kováč.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na začátku přípravy. Průvan v kádru, na posilách se pracuje  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.