Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Hrádek slaví, fotbalisté se poprvé v historii dostali do divize

Hrádečtí fotbalisté dosáhli na historický úspěch. V posledním kole krajského přeboru na domácím hřišti přivítali nedalekou Chrastavu a před tisícovkou diváků zvítězili 3:1. To znamená postup do divize, kterou si zahrají vůbec poprvé ve více než stoleté historii klubu.

Loni byl Hrádek ještě druhý, letos už to ale vyšlo. „Celý klub byl v napětí, protože se do posledního kola na dálku bojovalo s FC Pěnčín. Kdybychom zremizovali nebo prohráli, tak jsme o to celé přišli. To že se nám podařilo udělat ten poslední krok doma před početnou návštěvou, je pro nás taková sladká třešnička na dortu,“ řekl za klub Pavel Nývlt.

Divize přinese klubu konfrontaci se silnějšími kluby, ale také větší finanční náklady a cestování. „Bude to velká změna, dlouho se kvůli postupu váhalo, ale nakonec jsme si řekli, že tu výzvu s pokorou přijmeme a zkusíme to. Samotní hráči si přesun do divize odsouhlasili v týmové anketě, tak chci věřit, že svoje slovo všichni dodrží a udělají maximum, aby důstojně reprezentovali klub i město,“ dodal.

Hrádek bude muset před sezonou posílit. Některá jména už má potvrzená, na dalších chce pracovat. „Věříme i ve výpomoc hráčů širšího kádru libereckého B mužstva popřípadě dorostu,“ řekl Nývlt.

Hrádek si během zápasu připomněl i nedávno zesnulého dlouholetého starostu města Josefa Horinku, který dlouhá léta byl také předsedou fotbalového klubu. Po slavnostním výkopu byl na tribuně stadionu odhalený Horinkův obraz. „Byl to právě on, kdo se zasloužil o současnou podobu stadionu a celého areálu. Pepovi tak ani teď neunikne žádný domácí zápas jeho milovaného klubu,“ dodal hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK).

Josef Horinka tak na hrádecké fotbalisty bude i dál dohlížet z pod střechy tribuny. „To byl nápad našeho předsedy Ondřeje Holečka, kterému se podařilo prostřednictvím sociální sítě Instagram zkontaktovat Davida Lejska. Když mu vylíčil naši situaci a celý kontext, tak si ochotně udělal prostor ve svém nabitém programu a během čtyř dnů nám tady Pepu navždy zvěčnil. Chtěl bych mu znovu i touto cestou poděkovat, protože díky tomu máme jedinečnou památku na člověka, který pro město i náš klub tolik znamenal,“ dodal Nývlt.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaromír Mottl

Štítky hrádek, fotbal, postup, divize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrádek slaví, fotbalisté se poprvé v historii dostali do divize  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.