Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Kania v přímém přenosu okomentoval posilování i dresy. Na Slavii chce mít vyprodáno

Liberečtí fotbalisté se připravují na novou sezonu a v rámci přímého přenosu finálového duelu turnaje v Benátkách se v přímém přenosu objevil i majitel klubu Ondřej Kania, který odpovídal na dotazy fanoušků. Zazněly odpovědi na nové dresy, posily i odchody a řešilo se třeba i vykání s hráči.

„Zatím myslím, že dobrý, ale je to tříměsíční sprint, na což člověk není psychicky ani fyzicky od přírody úplně připraven,“ okomentoval hned v úvodu svou novou roli Ondřej Kania. Poté už prozradil řadu informací, po kterých fanoušci prahnou.

O nejnovějších posilách

V příštím týdnu oznámíme několik nových jmen, fanoušci se mají určitě na co těšit. V těchto dnech se instaluje naše billboardová outdoorová kampaň po Liberci a částečně v Praze. Startujeme tím naše snažení o to, aby minimálně v prvních domácích zápasech přišlo co nejvíce lidí.

O odchodech Žambůrka a Chaluše

Žamby už na konci sezony řekl, že bude referovat angažmá v zahraničí. Tam je otázka, jak se to vyvine. U Matěje jsme především díky jeho charakterovým a lídrovským vlastnostem stáli o to, aby pokračoval, ale upřímně řečeno to pro sportovní úsek nebyla příliš velká priorita. Byl tam finanční limit a přes něj jsme zkrátka nechtěli jít. Nepovažovali jsme to za něco, co by bylo v přestupovém období rozhodující.

O zájmu o další hráče

Naštěstí moc ne. Zájem byl o Luku Kulenoviče, tam jsme se ale shodli, že přes to nejede v žádném případě vlak. U Luba Tupty je možné, že o něj zájem být může, ale nějaké velké odchody určitě neplánujeme.

O zájmu Slovanu o Slončíka

Stáli jsme o něj, ale realita je taková, že jediné, co jsme tehdy mohli nabídnout, byla vize a nic jiného. A pro hráče typu Toma Slončíka je Plzeň velmi velmi těžký soupeř. Nestálo ai zato, abychom o to nějak dramaticky bojovali. Doufám, že se dostaneme už příští rok do situace, kdy ti hráči chtějí do Liberce chodit, a to i takoví hráči jako Tom Slončík.

O brankáři Kinském

Je to generační multitalent. Dává smysl to, co Slavia ohlásila, tedy že dostane šanci na podzim a bude jedničkou Slavie. Nezbývá, než mu popřát štěstí, ne tedy proti nám. Ale Tonda je výjimečný brankář. Když se podíváte na data, kolika zabránil v minulé sezoně gólům a jak dramaticky je v této metrice odskočený, stejně jako v počtu přihrávek na zápas, tak nemá v české lize v příštích letech co dělat.

O posile ze Sparty Adamu Ševinském

Je to kapitán Sparty B z minulé sezony, velmi nadějný hráč. Je to jeden z těch hráčů, kdy se spokojíme i s hostováním. Hráče jako je on, je v této fázi prakticky nemožné získat na přestup. Celý sportovní úsek v něm vidí ve středu obrany velkou budoucnost.

O dresech na příští sezonu

Zdědili jsme smlouvu k ještě několikaleté spolupráci se značkou Nike. A i když je to fantastická značka, není příliš flexibilní. V oblasti dresů jsme tak značně limitovaní. Budeme dělat maximum, čeho jsme schopní, žádnou super parádu ale zatím čekat nelze.

O spolupráci s bývalým majitelem Karlem

Pan Karl je pasivní fanoušek. Moc jsem nevěděl, co očekávat od té změny a jeho zapojení. Pan Štiller i pan Karl jsou velkými fanoušky všechno, co děláme. S panem Karlem jdu v úterý na oběd, takže pokud budu za něco pokárán, tak to bude po třech měsících poprvé.

O nervozitě z pomalého posilování

Když jsem asi před dvěma týdny projevil určitou nervozitu, tak mi Honza Nezmar řekl, že jediné týmy, které v Evropě zatím posílili, tak jsme byli mi, protože jsme koupili Dominika Plechatého, Pepu Koželuha a Marka Ichu a pak Real Madrid, protože podepsal Mbappého. Takže nervózní nejsme. Pokud se nepletu, tak včetně Plechyho bychom měli mít osm až devět nových hráčů, což je v procesu a mělo by to být v pohodě. Standardem v Liberci ale bylo, že hráči přicházeli v průběhu srpna, my půjdeme do sezony s prakticky kompletním kádrem.

O vykání s hráči

Kromě Ramba mi vykají všichni. Přijde mi to ale trochu zvláštní a na soustředění bych to chtěl změnit, protože nejsem o moc starší než mnozí z nich.

O návštěvnosti na první kola

Budeme se soustředit na to, aby první zápas s Olomoucí navštívilo co nejvíce lidí. Naší ambicí bude po devíti letech vyprodat stadion U Nisy, a to při zápase se Slavií. Ale doufám že ho nevyprodáme tak, že polovina těch lidí budou Slávisti, to bych byl nerad. Nebylo by ideální mít Eden v Liberci. Doufám, že nás fanoušci podpoří.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kania

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kania v přímém přenosu okomentoval posilování i dresy. Na Slavii chce mít vyprodáno  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.