Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Hlavatý patří Liberci. Ambice klubu jsou velkým lákadlem, řekl

Dlouho se o tom spekulovalo, Michal Hlavatý je na radaru Liberce, o kterého velmi stojí trenér Kováč. Nyní je hotovo, šestadvacetiletý záložník už je hráčem Slovanu. S týmem chce zažít úspěchy. „Věřím, že tu vybudujeme něco, na co budou lidé chodit a na co budeme po kariéře vzpomínat,“ řekl ve videu, ve kterém hráče klub představil.

„Na Liberci mě oslovil projekt, který se tu tvoří a celý tým lidí od realizačního týmu až po nejvyšší vedení. Jsou to lidé, kteří něco ve fotbale dokázali a něco dokázat můžou. Mohu se pod nimi zlepšovat,“ řekl záložník, který má na svém kontě 116 ligových utkání a 14 branek.

Hlavatý v Liberci podepsal smlouvu až do roku 2028. „Velkým lákadlem byly ambice klubu. V Pardubicích jsme hráli o záchranu a se vším respektem jsem se chtěl posunout. Projekt Liberce mě nadchnul, chci hrát ve vyšších vodách a zažít úspěch, pro který to fotbalisté dělají,“ dodal.

Liberec se o Hlavatého přetahoval s Baníkem. Nakonec rozhodlo, že Slovan trénuje Radoslav Kováč, který jej poslední dva roky vedl v Pardubicích. „Dalším faktorem byl příchod trenéra Kováče a jeho realizačního týmu, se kterým jsem si vytvořil nadstandardní vztahy. Sedli jsme si po lidské stránce,“ potvrdil už liberecký středopolař.

Mladý záložník se bude do Liberce stěhovat. „Mám manželku a malé miminko. Budeme se stěhovat, hledáme byt v Liberci, řešil jsem to i s kluky. Co mám ohlasy, jsou tu moc spokojení, dovedu si představit tu žít i po kariéře,“ řekl.

V Pardubicích plnil roli lídra v kabině i na hřišti. Podobnou roli od něj čeká i trenér Kováč. „S trenérem jsme se bavili, že v Pardubicích jsem měl roli, že na mě tým spoléhal herně i mentálně. Doufám, že podobnou pozici si vytvořím i tady. Nechci ale přijít a hrát tu velkého lídra, tu roli si musím vybudovat,“ okomentoval.

K lídrům by měl patřit i podle generálního ředitele klubu Jana Nezmara. „Michal je zkušený hráč, který je zvyklý na lídrovskou pozici. Tvoříme tady nový tým s velmi nízkým věkovým průměrem a od Michala si slibujeme konstantní a kvalitní výkony,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hlavatý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavatý patří Liberci. Ambice klubu jsou velkým lákadlem, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.