Počasí dnes27 °C, zítra16 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Další posily pro Slovan. Přichází stoper z Trnavy i útočník z Ghany

Už tři posily ohlásil fotbalový Slovan v tomto týdnu. Do každé řady přivedl jednu. Po středopolaři Michalu Hlavatém přichází devatenáctiletý stoper Martin Rýzek ze slovenské Trnavy a dvacetiletý ghanský útočník Benjamin Nyarko. Ten naposledy působil ve druhé rakouské lize.

„Myslím si, že být ve Slovanu Liberec je pro mě nejlepší možnost, protože dostanu šanci posunout svoji kariéru, dále se rozvíjet. A odteď od sebe očekávám víc, protože mám okolo sebe tým, který je přátelský a všichni jsou fajn. Je to místo pro rozvoj. Nechovají se jako spoluhráči, ale jako rodina. A kdekoliv, kde je rodina, tam je láska a podpora. Takže je super, že jsem tady," řekl mladý ghanský útočník v prvním rozhovoru po přestupu do Liberce.

Hodně si od Nyarka slibuje i generální ředitel klubu Jan Nezmar. „Benjamina jsme sledovali delší období, je to rychlostní typ útočníka, který je zároveň odolný v soubojích a tato typologie nám v týmu scházela. Navíc je pořád velmi mladý a je u něho tudíž předpoklad dalšího rozvoje. Věříme, že u nás zaznamená další progres,“ řekl.

Nyarko si v osmnácti zápasech druhé nejvyšší rakouské soutěže připsal osmnáct startů, ve kterých dvakrát skóroval a čtyřikrát na gól přihrál. Ukázat se bude moci už na soustředění v Rakousku, kam s týmem odcestuje.

Slovan už v úterý podepsal dalšího hráče, teprve devatenáctiletého slovenského stopera Martina Rýzeka. Ten přichází z Trnavy, ale nebude to posila přímo do základní sestavy. „Martin je mladý stoper se zajímavými dispozicemi, bude zařazený do našeho development programu a dostane čas na adaptaci a rozvoj,“ uvedl Nezmar.

S týmem neodcestuje do Rakouska, protože doléčuje zranění z minulé sezony. Bude se tak připravovat individuálně v Liberci. „Nejvíce mě na Slovanu zaujalo, že chce rozvíjet mladé hráče a nebude se bát s nimi pracovat. To mi v předešlém angažmá scházelo. Proto jsem se rozhodl přestoupit do Liberce,“ pochvaloval si Martin Rýzek.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, posily, nyarko, rýzek, nezmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další posily pro Slovan. Přichází stoper z Trnavy i útočník z Ghany  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.