Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Další posila pod Ještědem. Do Liberce přichází ugandský reprezentant Aziz Kayondo

Další den, další jméno. Liberecký Slovan pokračuje v posilování manšaftu před nadcházející sezonou. Kádr doplní také Aziz Abdu Kayondo. Jednadvacetiletý levý obránce přichází na přestup ze španělského Leganés. V Liberci podepsal smlouvu do roku 2028.

Slovan potvrdil příchod kosovského reprezentanta

Čtvrtek, 11. července 2024, 09:00Fotbal

Slovan potvrdil příchod kosovského reprezentanta

Vedení fotbalového Slovanu potvrdilo to, o čem se několik dní spekulovalo. Do Liberce přichází kosovský záložník Qëndrim Zyba. Hráč FC Ballkani na severu Čech podepsal smlouvu do roku 2027. Nová posila se už k týmu připojila na rakouském soustředění.

„Aziz Kayondo nás velmi zaujal svou typologií a dispozicemi. Má všechny předpoklady, které vyžadujeme od hráče na pozici levého obránce nebo halvbeka. Nebylo vůbec snadné dohodnout se s Leganés na jeho přestupu a také vyřídit potřebná víza. Proto jsme rádi, že se nám vše podařilo dotáhnout a Aziz se už bude moct připojit k našemu týmu,“ shrnul generální ředitel klubu Jan Nezmar.

Aziz Abdu Kayondo už v minulé sezoně působil na hostování ve druholigovém Vyškově. Na pozici levého obránce naskočil kvůli zranění jen do pěti utkání a další dva duely následně odehrál ve finále baráže proti Karviné. Za svoji kariéru vystřídal Kayondo již několik zajímavých celků. Nastoupil například v americké soutěži MLS Next Pro za Real Monarchs, dále působil i v izraelské lize a španělském Leganés, kde příliš šancí ukázat se nedostal.

„Jsem moc vděčný, že tu mohu být. Těším se na to, že budu nastupovat za Slovan. Prostředí je zde přátelské a zázemí je velmi dobré. Nemůžu se dočkat fanoušků, kteří nás budou v sezoně podporovat,“ odpovídal na první dotazy mladý obránce. Rovněž dodal, jaký způsob hry je pro něj typický: „Hraji na pozici levého obránce, podporuji útok a připravuji pro tým centry. Také bojuji za tým a o každý míč. Budu se snažit ze sebe dostat to nejlepší, protože je snem každého hráče hrát za takový tým, jako je Slovan,“ uzavřel ugandský reprezentant. 

Ohodnoť článek

Foto FC Slovan Liberec

Štítky Leganés, Real Monarchs, Karviná, Vyškov, Liberec, fotbal, Slovan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další posila pod Ještědem. Do Liberce přichází ugandský reprezentant Aziz Kayondo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.