Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

Konkurence je obrovská, říká trenér Slovanu Kováč na startu sezony. Uspět chce už v Karviné

Slovan vstupuje do přelomové sezony. Nové je vedení, realizační tým a řada změn je i v samotném kádru. Přibylo celkem jedenáct nových tváří, mnoho hráčů tým opustilo. Přitom už v neděli vstupuje Liberec do ligy na hřišti Karviné, kde loni utrpěl debakl 2:5. Trenér Kováč ale věří, že jeho tým už v prvním kole uspěje.

Na předsezonní tiskovou konferenci přišel kromě něj ještě sportovní ředitel Theodor Gebre Selassie a také kapitán Michal Rabušic. A to znamená, že si čtyřiatřicetiletý forvard vybojoval smlouvu na nadcházející ročník. „Jsem rád, že jsme se domluvili, byl jsem připravený i na variantu, že skončím. Cítil jsem ale i motivaci si vyzkoušet si něco nového, zkusit si, jestli ještě vydržím to tempo, které jsme tu nastavili. Doufám, že budu platný nejen v kabině, ale i na hřišti,“ okomentoval Michael Rabušic.

To potvrdil i Radoslav Kováč, podle kterého nerozhodly jen zkušenosti Rabušice, ale i jeho výkonost. „Míša kabinu drží, je pozitivní na kluky. Není to ale o tom, že je spojka, důležitá je jeho sportovní výkonost,“ potvrdil.

Podívejte se na předsezonní tiskovou konferenci

Právě funkčnost kabiny bude nyní důležitý faktor úspěchu. Změn je totiž celá řada. „Nemáme si kam sednout,“ smál se Rabušic. Poté ale zvážněl. „Je nás hodně, je tu konkurence, ale to je jedině dobře, jen to vás posouvá,“ myslí si.

Kabina je podle něj hladová. „Jsou tu cítit ambice. Musíme to ale potvrdit na hřišti. Sám jsem zvědavý, jak si to sedne. Doufám, že jsme připravení, časem se určitě budeme zlepšovat,“ dodal.

Kováč musí zvládnout kádr nabitý ambiciózními mladíky a také mnoha reprezentanty. „Co jsem trénoval, tak jsem se s tím nesetkal. Ale konkurence tě zvedá,“ našel pozitivum liberecký trenér.

Ten se vyjádřil i k mnoha změnám, kterými kádr prošel. „Někteří se připojili později, musí si zvyknout na náš způsob hry. Ty hráče jsme ale chtěli, budou mít velký přínos. Byli jsme zajedno, že hráče, kteří mají rychlost a dravost, chceme. Konkurence je tu obrovská,“ dodal.

Přece jen ale Slovan před startem ligy kádr zužuje. Do Pardubic odchází Tomáš Polyák, angažmá se hledá pro Ondřeje Lehoczkiho a svolení odcestovat na zkoušku do zahraničí dostal i Nicolas Penner. Řeší se i možný odchod brankáře Vliegena, za něj ale chce mít Liberec náhradu. „Olie vyjádřil přání si zkusit něco jiného. My si to ale nemůžeme dovolit, když nebudeme mít adekvátní náhradu. Je to v řešení, uvidíme,“ upřesnil sportovní ředitel Theodor Gebre Selassie.

V minulých dnech se hovořilo i o možném odchodu Christiána Frýdka, to Gebre Selassie nevyloučil. „Konkurence se zvětšila, hráč jeho kvalit chce hrát co nejvíce. Zkoušeli jsme mu nabídnout smlouvu, zatím jsme se nedohodli. Jsme otevření tomu, když na něj bude nabídka, ale budeme rádi, když zůstane,“ uvedl.

Už v neděli Slovan vstoupí do ligy utkáním v Karviné. Tlak je podle Kováče cítit, snaží se to ale vnímat pozitivně. „Tlak cítíme, ale zdravý. Potřebujete ho, abyste se mohl zlepšovat. Věříme práci, kterou děláme, celá organizace jsme dobře připravení,“ uvedl.

I když má k dispozici nový tým, na severu Moravy chce uspět. „Těšíme se, až to začne. Věříme, že budeme úspěšní už v Karviné. Sami jsme zvědaví, jak si to sedne. Uvidíme po třech kolech,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky slovan liberec, fotbal, sezona, karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konkurence je obrovská, říká trenér Slovanu Kováč na startu sezony. Uspět chce už v Karviné  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.