Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Brankář Vliegen se po šesti letech loučí s Libercem. Fanouškům poslal vzkaz

Belgický brankář Olivier Vliegen po šesti letech odchází ze Slovanu a vrací se domů. Chytat bude za belgický Genk, kde by měl zatím plnit roli trojky a prvního brankáře druholigové rezervy. Za Slovan odchytal 51 ligových zápasů.

Vliegen se s fanoušky rozloučil videem. „Po šesti letech jedu zase domů, vrátím se do Belgie. Chci vám za těch šest let poděkovat. Přišel jsem sem jako dítě, našel jsem tu lásku. Měl jsem jeden sen, tím bylo stát se profesionálním fotbalistou. Ten se mi splnil. Jsem moc rád, že jsem tu mohl být,“ řekl.

Vliegen přišel do Liberce v devatenácti letech jako nadějný gólman, který prošel třeba akademií Anderlechtu a také Genku. A právě do něj se nyní v pětadvaceti letech vrací. Měl by tam plnit roli trojky prvního týmu a také jedničky druholigové rezervy.

Z Belgie do Liberce. V obchodě jsem jen koukal, vzpomíná na začátky pod Ještědem brankář Olivier Vliegen

Do Liberce přišel v devatenácti z belgického Anderlechtu jako nepotřebný. Dnes třiadvacetiletý brankář Olivier Vliegen zvolil netradiční cestu a jeho rozhodnutí se mu začíná vyplácet. Naučil se česky, našel si přítelkyni a v závěru letošního ročníku...

V Liberci nejprve chystal za béčko, poté se vydal na hostování do druholigové Vlašimi a poté slovenské Senice. Nakonec se prosadil do áčka, kde odchytal celkem 51 ligových zápasů a osmkrát vychytal nulu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, vliegen, genk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Vliegen se po šesti letech loučí s Libercem. Fanouškům poslal vzkaz  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.