Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Ztráta pro Liberec. Proti Sigmě neproměnil šance, hosté srovnali z penalty

Liberečtí fotbalisté ve druhém ligovém kole v domácím utkání se Sigmou poprvé ztratili. A žehrat mohou na neproměňování šancí. Do vedení šel Liberec gólem Nyarka, hosté vyrovnali z penalty. V závěru mohl rozhodnout Plechatý, ale trefil jen tyč.

Slovan byl v úvodu aktivní a Nyarko postupně nedosáhl na dva nadějné centry. Stejný hráč se po přiťuknutí Tupty řítil do šance, jeho kličku ale vystihl jeden z vracejících se obránců. Ve 22. minutě na hranici vápna našel Hlavatý Višinského, ten ale ještě zasekl a jeho zblokovaná rána pak šla těsně vedle. Z následného rohu byl blízko gólu Nyarko i Mikula, ani jeden ale nedokázal zakončit. I další roh ale Slovan zahrozil, Tuptovu ránu zblokovala obrana.

Slovan ale tlačil. Po dlouhém autu se míč dostal k Nyarkovi a jeho ránu opět obrana ztečovala na roh. Po půlhodině přišel další závar, ani tentokrát ale míč do sítě Liberec neprotlačil, poslední ránu Ševinského opět srazil obránce. Ve 34. minutě pálil Hlavatý, ani on ale neuspěl.

Ve 37. minutě to přišlo. Tupta si vyměnil míč s Ghalim, ten poslal nadýchaný centr a Nyarko se hlavou nemýlil – 1:0. Jen o dvě minuty později mohlo být ještě veseleji, když Ghali proměnil nájezd po přihrávce Hlavatého, domácí hráč byl ale v ofsajdu.

Sigma se do ohrožení domácí brány dostala až ve 45. minutě, kdy nůžkami Kliment minul bránu.

První dobrou možnost druhé půle měl Hlavatý, který se po přihrávce od Nyarka dostal ke střele, jenže mezi tyče se jeho rána nevešla.

Po hodině hry dosud neškodná Sigma kopala penaltu, když Hlavatý při odkopu nešťastně trefil Klimenta. Míč si vzal Zorvan a i když Bačkovský vystihl směr, míč vyrazit nedokázal – 1:1. Sigma poté zahrozila v 69. minutě, kdy Bačkovský pokryl střelu Klimenta.

Jinak ale Liberec tlačil a chtěl vstřelit druhý gól. V 71. minutě jen těsně hlavou přestřelil Letenay. Jinak už ale šance nepřicházely, hra se také hodně kouskovala. Až v 90. minutě mohl rozhodnout Plechatý, jeho bomba ale šla jen do tyče. Svou šanci poté měla i Sigma, Bačkovský vytáhl pokus Fialy nad břevno.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 37. Nyarko (Ghali) – 63. Zorvan (pen.) Žluté karty: 89. Letenay (LIB) – 49. Kliment (OLO). Rozhodčí: Berka – Vlček, Cichra; VAR: Volek, AVAR: Nádvorník. Diváci: 3640

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Plechatý, Ševínský, Mikula (C) (71. Kayondo) – Koželuh, Icha, Hlavatý, Ghali (66. Preisler) – Višinský (71. Zyba), Nyarko (58. Letenay), Tupta (66. Frýdek). Trenér: Radoslav Kováč

SK Sigma Olomouc: Koutný – Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma – J. Spáčil, Breite (C) (74. Langer) – Navrátil (74. Mikulenka), Zorvan (81. Israel), Šíp (46. Fiala) – Kliment (81. L. Juliš). Trenér: Tomáš Janotka

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráta pro Liberec. Proti Sigmě neproměnil šance, hosté srovnali z penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.