Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Penalta byla dárek, Míša to ví, litoval po remíze s Olomoucí trenér Liberce Kováč

Čekalo se, jak se Slovan předvede v prvním domácím zápase sezony. A v první půli to bylo možná až překvapivě dobré, Liberec hosty do ničeho nepustil a sám si vytvořil řadu nebezpečných situací. Jenže proměnil jen jednu a Olomouc v druhé půli z penalty vyrovnala. Ve vápně fauloval Michal Hlavatý a trenér Kováč zbytečné penalty po utkání litoval.

Jak jste viděl první domácí zápas?
První poločas byl z naší strany velmi dobrý, měli jsme výborný přechod. Byli jsme neustále nebezpeční. Myslím si, že měl být víc než jeden gól, ty situace jsme ale neřešili dobře. Druhou půli se hra vyrovnala a Olomouc začala být také nebezpečná. My jsme znervózněli a měli jsme tam některé zbytečné ztráty. Dostali jsme se do takového hurá fotbalu a ztratili jsme herní odvahu a organizaci. Změnila se i typologie hráčů, kdy už jsme to tolik nerozbíhali za obranu. Nakonec to mohl Plechy rozhodnout, ale netrefil. Jsem zklamaný, že jsme to nezvládli. Takový zápas bychom měli 1:0 vyhrát. Míša udělal zbytečnou penaltu a nakonec 1:1. Je to ztráta dvou bodů, Olomouc určitě bude spokojenější.

Co se změnilo, že výkon ve druhé půli už nebyl tak dobrý?
Začali jsme být nepřesní, po vystřídání to pak nebylo takové, jak jsem si představoval. Málo jsme šli za balonem, možná už trochu docházely síly. Mrzí mě, že jsme tam nemohli dostřídat Paťo Dulaye, který je tahový. Ale bohužel Miky měl zdravotní problémy a museli jsme do toho sáhnout.

V Karviné vám pomohli střídající hráči, proti Olomouci ne. Čím to bylo?
První poločas byl v obrovském tempu, druhý byl i s málem odvahy. Měli jsme tam pak podprůměrné výkony od hráčů, od kterých bych čekal víc. Nebudu jmenovat, ale tři čtyři byli pod průměrem. To nestačí. Jak nás v první půli zdobil super přechod, tak ve druhé půli už to nebylo. Chybělo i hodně rozběhů.

V Liberci asi nyní nejvíce chybí hrotový útočník. Jak je na tom Luka Kulenovič?
Ještě není v pohodě. Neměl tam nic vážného, vlastně jen křeč. Musíme s ním být opatrní, je na to náchylný. Ale je tu Nyarko, Letenay se také srovnává s intenzitou. Ale je to o gólech. Nyarko jeden dal, ale měl i další šance.

Neplánujete na tomto postu ještě posílit?
Samozřejmě, že kdyby se někdo objevil, byli bychom rádi. Ale čistých devítek moc není a jsou drahé. Uvidíme, jak se to vyvine.

Jak jste si užil premiéru v roli kouče Liberce?
Mrzí mě, že jsme nevyhráli. Fanoušci přišli a byli skvělí. Ještě ale nejsme tam, kde chceme být. Zkušenější mužstvo by vyhrálo 1:0 a všichni by byli spokojení.

Po dvou kolech máte čtyři body. Bral byste to před sezonou?
Asi jo, ale doma potřebujeme vyhrávat a zvládat zápasy.

V pátek vás čeká Slavia, co čekáte od tohoto velkého zápasu?
Doufám, že přijde hodně lidí, kteří nám pomůžou. Doufám, že nebudeme hrát jen poločas, ale zkusíme vydržet ve vysoké intenzitě celých devadesát minut. Uděláme všechno pro to, abychom to zvládli.

Tým opustil gólman Vliegen, řešíte i tuto pozici?
Určitě, je to v jednání. Nic není vyřešené, ale jedná se.

Jak to vypadá s Christianem Frýdkem?
Tohle vůbec neřeším. Když ho tu mám, chci ho využít. Dneska chtěl, pracoval. Do šancí už jsme se ale poté nedostali. Pokud tu bude, určitě ho budeme využívat. Zatím novou smlouvu nepodepsal.

Zmínil jste penaltu. Budete to Michalu Hlavatému vyčítat?
Úplně jsem to neviděl. Bylo tam asi kopnutí, když se otáčel. Míša ví, že to byla penalta, řekli jsme si to hned. Tohle byl dárek. Tak zkušený hráč si to musí pohlídat.

U závěrečné šance Plechatého jste se hodně držel za hlavu.
Viděl jsem, že tam jsou dva hráči úplně sami. Z toho musí být branka. Plechy ale ještě za sto zápasů nedal branku. Zavřel oči a nevyšlo to. Asi to mohl řešit lépe. Tak to je.

Co Michael Rabušic, bude hrát?
Rambo skvěle odtrénoval celý měsíc. Měl ale problém s meniskem, tak z toho trochu vypadl, tak jsme nechtěli moc riskovat. Dneska by se na dvacet minut hodil, je to target útočník, který to umí podržet, umí si poladit kluky kolem sebe. Hodí se do tlaku doma. Pokud by byl fit, určitě bych ho tam šoupl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penalta byla dárek, Míša to ví, litoval po remíze s Olomoucí trenér Liberce Kováč  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.