Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Mrzí mě, že jsme pro fanoušky aspoň bod neurvali, řekl po Slavii trenér Liberce Kováč

I když se Slavií odehrál Liberec velmi dobrý zápas, nakonec nemá ani bod. Trenér domácích Radoslav Kováč po utkání litoval, že jeho tým pro fanoušky nezískal aspoň jeden. Stadion byl totiž téměř plný, dorazilo devět tisíc lidí.

Jak hodnotíte prohru se Slavií?
Hlavně v prvním poločase mě mrzí, že jsme nevstřelili branku. První poločas jsme hráli velmi dobře, ale je škoda, že pro fantastické fanoušky jsme alespoň bod nezískali. Je to druhá domácí ztráta v řadě. Musíme jít dál, pracovat a být stále stejně nastavení. Slavia se ve druhém poločase trochu zatáhla, my jsme měli být trochu trpělivější. Je na čem stavět, tým má budoucnost, je to skvělá parta.

Dalo se gólu Slavie nějak zabránit?
Když už prohrajete takovým gólem, tak to mrzí ještě víc. Před tím tam byla ztráta, ze které byl roh. Trefil to, jak to trefil. Vždycky ale můžete udělat více. Ale střelu musím ocenit.

Co si vezmete pozitivního z utkání?
Hlavně v prvním poločase jsme se drželi principů, které chceme hrát. I intenzita a herní struktura proti tak těžkému soupeři fungovala. Jsme ale smutní, že jsme prohráli, bod jsme si zasloužili.

Ternér Slavie Trpišovský o zápase „Z mého pohledu šlo o super těžký zápas. Troufnu si říct, že Slovan bude do pátého místa. Bude to jeden z nejtěžších výjezdů pro všechny týmy. To se dneska ukázalo. Držím palce, jsem šťastný za Liberec, že přišlo tolik lidí a za to, co se tady všechno děje. Vidím další fotbalové místo v republice. Byla tu skvělá atmosféra a připomínalo to evropský zápas."

Přišlo devět tisíc diváků, byla skvělá atmosféra. Zažil jste už něco podobného v Liberci?
Možná zápasy se Sevillou nebo Udinese se tomu rovnaly. Musím fanouškům hrozně moc poděkovat, že přišli. Mrzí mě, že jsme pro ně aspoň bod neurvali. Věřím, že přijdou body a výkony je budeme zase lákat.

Proti Karviné vám pomohli střídající hráči, proti Olomouci moc ne. Jak to bylo se Slavií?
Dali jsme tam Patrika Dulaye, byl to jeho první start, hráč ročníku 2005, velmi talentovaný kluk. Kluci nezklamali. Slavia ale dropla, couvla dolů a těžko se do toho chodí. Máme nevýhodu, že si nemůžeme pomoci vysokým hrotovým útočníkem, abychom to trochu sypali. Snažili jsme se to prostrkávat. Závary byly, ale víc nebezpeční jsme byli v první půli.

Jak jste byl spokojený s výkonem Nyarka v útoku?
Je neskutečně rychlý, musí se ještě naučit s timingem. Je neskutečně rychlý, asi nejrychlejší hráč ligy. Má třetí start, přišel z druhé ligy, potenciál je ale obrovský. Je tam Olaf Kok, který dostal na chvíli šanci, Letenay. Jsou to mladí hráči, se kterými musíme pracovat. Věřím, že ještě někoho zkusíme udělat.

Chyběl Rabušic, jak to vypadá s jeho zraněním?
Prodělal laparoskopii kolena, ale doufám, že to nebude nic většího. Bohužel jsme přišli o dva útočníky. Ale jsou tu další, kteří se o to musí porvat a dostanou šanci.

Ve všech statistikách jste Slavii přehráli, chválil vás i trenér Trpišovský. Jak se to poslouchá?
Vážím si toho moc, ale víte, jak to je. Na hru chvála přichází, ale je to o bodech a po dvou zápasech doma jsme uhráli bod. Vážíme si pochvaly trenéra Trpišovského, ale nic nám to nepřinese.

Inkasovali jste tři branky, jednu z penalty, dvě krásné rány. Co jste komu udělali?
Bráníme dobře, s těmi góly nic neuděláme. Penalta byla zbytečná, těchto věcí se musíme vyrovnat. Ty dvě střely byly nádherné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrzí mě, že jsme pro fanoušky aspoň bod neurvali, řekl po Slavii trenér Liberce Kováč  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.