Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Fotbalisté Slovanu Liberec podlehli Teplicím 1:2, v závěru rozhodl o výhře Teplic Gning

Fotbalisté Slovanu Liberec ve 4. kole první ligy podlehli venku Teplicím 1:2. Teplice poprvé v sezoně bodovaly. "Skláře" poslal do vedení v 17. minutě Filip Horský. Krátce po změně stran srovnal premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Lukáš Letenay, ve čtvrté minutě nastavení ale rozhodl Abdallah Gning. Slovan prohrál podruhé za sebou a se čtyřmi body je na sedmém místě neúplné tabulky, Teplice jsou třinácté.

Tepličtí zdolali Liberec počtvrté v tomto kalendářním roce a navázali na dva triumfy ze semifinále nadstavbové skupiny o Evropu. Slovan neporazil dnešního soupeře pošesté v řadě a zvítězil v jediném z posledních devíti ligových duelů.

Domácí kouč Frťala v pátek oslavil 54. narozeniny, před utkáním ale řešil především problémy se složením sestavy. Už tak velkou marodku dnes ještě rozšířili Švanda s kapitánem Marečkem, a tak měli "Skláři" na lavičce pouze čtyři hráče do pole a náhradního brankáře Ludhu. Mezi třemi tyčemi dostal šanci v lize poprvé od května loňského roku Němeček.

Tepličtí vstoupili do utkání lépe a v 10. minutě byli blízko úvodnímu gólu, po Harušťákově hlavičce si dobíhající Ševínský srazil míč do vlastní tyče. Domácí se dočkali o sedm minut později. Horský převzal ve středu pole vybojovaný míč a překvapivě snadno se dostal až před Bačkovského, kterého překonal střelou na přední tyč. Kmenový hráč Slavie, jenž minulý ročník strávil na hostování právě ve Slovanu, zapsal premiérovou trefu v teplickém dresu.

Zdravotní problémy domácích nebraly konce, v 26. minutě opustil na nosítkách hřiště Beránek a nahradil ho Svatek. Mladý záložník krátce před vystřídáním připravil vyloženou šanci Mičevičovi, toho tentokrát Bačkovský vychytal. Hosté zahrozili až na konci první půle, Nyarkův pohotový volej proletěl těsně nad břevnem. Ještě blíž byl vzápětí Svatek, jemuž chybělo jen pár centimetrů.

Liberecký trenér Kováč zareagoval na začátku druhého poločasu trojitým střídáním a tah se mu vyplatil. Kričfaluši odvrátil hlavou vysoký centr jen do běhu Letenayovi, jenž obešel vyběhnutého Němečka a do prázdné brány zakončil. Slovenský útočník potřeboval ke gólu necelou minutu na hřišti a prosadil se poprvé při svém šestém startu v české lize.

Bleskový obrat mohl dokonat Višinský, z ideální pozice netrefil. Slovan se po změně stran výrazně zvedl, jeho snahu o tlak ale narušovala častá a dlouhá přerušení. Na další šancí se tak čekalo až do 72. minuty. Letenay hlavičkoval zcela sám z malého vápna, Němeček ale vytáhl skvělý reflex.

Závěr utkání byl hlavně o soubojích, přesto domácí ještě udeřili a Liberec prohrál na Stínadlech v lize počtvrté za sebou. Bačkovský vyběhl na vysoký centr až na kraj pokutového území, míč ale ideálně netrefil a za ním číhající Gning už měl následně snadnou práci. Senegalský útočník dal 10. gól v české lize a prosadil se poprvé od konce ročníku 2022/23 a duelu s Jabloncem.

Posledním týmem bez bodu jsou tak po dnešku České Budějovice, které sehrají svůj zápas 4. kola v Mladé Boleslavi v neděli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Slovanu Liberec

Štítky fotbal, Slovan Liberec, liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slovanu Liberec podlehli Teplicím 1:2, v závěru rozhodl o výhře Teplic Gning  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.