Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Nejhorší výkon, štvalo Kováče pro prohře v Teplicích. Střídal bych devět hráčů, řekl

Ve čtvrtém kole zajížděl Liberec do neoblíbených Teplic a i když se vyměnila velká část kádru i realizační tým, zápas byl podobný, jako v poslední době. Přesto Liberec sahal po bodu i vítězství, nakonec ale po chybě v nastavení inkasoval a nemá nic. Trenér Kováč po utkání svůj tým kritizoval především za první poločas. „Je to zatím křehké, ale budeme lepší. Vidím tam obrovský potenciál,“ snažil se ale nakonec zůstat pozitivní.

Jak hodnotíte prohru v Teplicích?
Samozřejmě zklamání, výkon byl špatný. První poločas byl šílený, příšerný, neměli jsme nic. Připravovali jsme se na to, že Teplice budou hrát agresivní, jednoduchý fotbal, což se potvrdilo. Bohužel jsme dostali gól po chybě, propadli jsme v bránění. Střídal bych tak osm, devět hráčů, vystřídali jsme tři. Mikula měl kartu, u Preislera to nebyl výkon, ze kterého bych byl nadšený. Teplice hrály na brejky, hodně zatažené, to znamená, že Nyarko tam neměl moc prostoru. Rozhodli jsme se tam dát Letenaye, silnějšího, většího hráče. Dali jsme gól, ve druhém poločase jsme se zlepšili. Němeček vychytal Letenaye, kdybychom ten gól dali, tak jsme vyhráli. Jinak jsem ale zklamaný, hráči, kteří mají být stěžejní, tak nejsou. Musíme si s nimi promluvit a pracovat na tom.

Nakolik vás překvapilo, že chytal Němeček?
Nějaká změna asi být musela. Ale mrzí mě jedna věc, že se hraje čistého času asi dvanáct minut. Fotbal příšerný. Rozumím tomu, body to přináší. My jsme tomu nepřidali kvalitu. Zamotal se do toho i rozhodčí, který už potom vůbec nevěděl, co s tím má dělat. Pořád se běhalo na hřiště. Ale jak se říká, Teplice to zvládly, pobouchaly nás a jedeme s prázdnou domů.

Jak hodnotíte první čtyři kola?
První jsme vyhráli, ve druhém udělali penaltu, to mě mrzí. Slavia, tam je to jasné. Z Teplic jsem ale nejvíc zklamaný, byl to nejslabší výkon. Teď potřebujeme zvládnout doma Pardubice. Čtyři body ze čtyř zápasů je málo. Jdeme nějakou cestou.

Jak důležité pro vás je, že do toho můžete sáhnout?
Vždycky je to o tom, že pořád hledáme pevnou sestavu. Preisler odehrál velmi dobrý zápase proti Slavii, tak jsme to podrželi a nebylo to dobré. Hráli jsme pomalu. Málo aktivity bylo i nahoře, proto jsme stáhli i Nyarka. Čekáme ale i na další hráče, kteří to rozbalí.

Nebyl risk tak moc v poločase sáhnout do obrany?
Risk to byl, ale Mikula měl žlutou kartu, viděl jsem, že součinnost není dobrá. Navíc Mikula pak udělal další faul na půlce. Věděl jsem, že do toho sáhneme. Bylo tam také málo odvahy.

Jak to vypadá s Plechatým?
Po dvou odehraných zápasech po roce měl problém s třísly. Necítil se na to, takže jsme ho nechali odpočinout.

Kde se stala chyba u druhého gólu?
Hugo šel zbytečně ven do nízkého balonu. Už před tím malinko propadl, chtěl tomu pomoct, ale špatně to vyhodnotil. Měli jsme si s tím daleko lépe poradit. V prvních dlouhých balonech musíme být lepší.

Není jedna z největších rezerv hra do plné obrany?
Nejsme tým, který by jen kopal. Ale máme tam dost kreativních hráčů, čekal jsem i více kvality od krajních hráčů. Jdeme třikrát z boku sami a dáme to třikrát gólmanovi do rukou. Bylo tam i málo střelby. Potřebujeme se i tyhle zápasy naučit. Uhrát výhru s Olomoucí i bod s Teplicemi. Je to zatím křehké, ale budeme lepší. Vidím tam obrovský potenciál. Ale týmy jsou chytré, budou na nás hrát jinak.

Jak to vypadá s Enemem?
Už by příští týden měl jít do tréninku s týmem. Zatím trénoval individuálně. Ale už se cítí dobře, dělá pokroky.

Standings provided by Sofascore

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhorší výkon, štvalo Kováče pro prohře v Teplicích. Střídal bych devět hráčů, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.