Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Výhra o tři góly i chycená penalta. Zápas Slovanu s Pardubicemi bavil

Zábavnou podívanou nabídl duel pátého kola první fotbalové ligy mezi Slovanem a Pardubicemi. Domácí se navíc hned třikrát prosadili a dovedli zápas k celku pohodové výhře. Duel okořenila také chycená penalta, kdy Bačkovský vystihl ránu Patráka. Dvakrát se proti bývalému týmu prosadil Michal Hlavatý, jednou po krásné ráně Frýdek. Došlo ale i k nešťastnému momentu, kdy Ghali fauloval Kalabišku, který ze hřiště zamířil rovnou do nemocnice.

Pět minut před úvodním výkopem se strhla průtrž mračen a fotbalisté tak hned od úvodu hráli na podmáčeném terénu. Do úvodní možnosti se v šesté minutě dostal Tupta, už byl ale blízko obránce a jeho střela skončila blokem. Domácí měli dál navrch. Ve 13. minutě Budínský s obtížemi vyrazil ránu Ghaliho, hra pokračovala a míč se vrátil do vápna, Kayondo ale v gólové pozici špatně trefil. V 15. minutě už ale Slovan šel do vedení. Frýdek vyhrál souboj o dlouhý balon, potáhl a nádhernou ranou poslal míč do šibenice – 1:0.

V 19. minutě pak přišla další krásná kombinace. Frýdek dal Višinskému, ten pod sebe Hlavatému a jeho gólovou střelu zblokoval jeden z obránců na roh. Pardubice zahrozily poprvé ve 23. minutě. Kalabiška pronikl do vápna a jeho centr si málem do vlastní brány srazil Ghali. Bačkovský ale stihl skvěle zareagovat a míč vyrazil.

Ve 37. minutě už to bylo o dvě branky. Míč se po autu Kayonda dostal k Hlavatému a ten bombou propálil Budinského – 2:0. Gól pak proti svému bývalému týmu neslavil. Navíc hned po rozehrávce stejný hráč krásným centrem hledal Frýdka, který ale na míč nedosáhl.

Slovan byl dál při chuti. Ve 42. minutě našel Ghali Tuptu, který pohotově pálil z voleje a těsně minul. Ghali se pak dostal ke střele o dvě minuty později, jenže tentokrát se ukázal zákrokem Budinský.

Ve druhé půli mohl jít Slovan rychle do tříbrankového vedení. Frýdek našel nadýchaným centrem Kayonda a jeho hlavička orazítkovala tyč.  V 59. minutě předvedl Liberec další nádheru. Purzitidis našel křižným pasem Ghaliho, ten centroval na Tuptu, který tísněný minul. V 64. minutě se stadion opět mohl radovat. Frýdkovu ránu obrana srazila k Hlavatému a ten měl jednoduchou práci – 3:0.

Nadšení domácích trochu opadlo v 73. minutě, kdy po intervenci VAR viděl Ghali červenou kartu. Kalabiška po jeho neúmyslném faulu zamířil ze hřiště přimo do nemocnice. V 82. minutě pak navíc hosté kopali penaltu, jenže Patrákovu ránu vystihl Bačkovský a stadion opět explodoval.

Standings provided by Sofascore

Dobrou možnost měli hosté v 86. minutě, Yahayova hlavička šla jen těsně mimo bránu. Domácí už poté v deseti neměli tolik síly na útočení a zatáhli se. Pardubičtí se tak dostali ještě k několika centrům. Branka už ale nepadla a necelé tři tisícovky diváků výkon Slovanu ocenily potleskem.

Slovan Liberec - FK Pardubice 3:0 (2:0)

Branky: 15. Frýdek, 37. Hlavatý (Halinský), 64. Hlavatý. Žluté karty: 27. Hlavatý, 34. Ševínský, 56. Icha, 90+3. Varfolomejev – 50. Noslin. Červené karty: 73. Ghali. Neproměněná penalta: 82. Patrák (PCE). Rozhodčí: Rouček – Kotík, Dresler; VAR: Orel, AVAR: Machač. Diváci: 2941

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Ghali, Icha (70. Zyba), Hlavatý, Kayondo (70. Koželuh) – Frýdek (70. Nyarko), Tupta (C) (80. Varfolomejev), Višinský (78. Preisler)

FK Pardubice: Budinský – Noslin, Jindra, D. Šimek, Kalabiška (70. Surzyn) – Vacek (C), Simon – Leipold (53. Mareš), Zlatohlávek (46. Yahaya), Patrák – Krobot (53. Solil)

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhra o tři góly i chycená penalta. Zápas Slovanu s Pardubicemi bavil  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.